Birbiri ardına yağan zamlar vatandaşla birlikte devletin harcamalarını da olağanüstü düzeyde artırdı. Devletin yakacak, akaryakıt ve elektrik gideri yılın ilk 6 ayında ortalamada 3.3 kat, bazı kalemlerde ise 3.7 kata varan oranlarda arttı. Yiyecek, içeceğe geçen yıla göre 2 kat fazla para ödemek zorunda kalan kamu kurumlarının kira giderleri 2.1 kat yükseldi. Zamlara rağmen gösterişten taviz vermeyen iktidarın temsil ve ağırlama giderlerindeki artış ise 5 katı geçti.
PAHALI ISINDI
Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yayımladığı resmi bütçe verilerine göre, artan doğalgaz ve elektrik fiyatları vatandaş kadar devletin enerji faturalarını da 3.7 katı aşan oranlarda artırdı. Geçen yılın ilk 6 ayında kamu kurumlarını ısıtmak için 1 milyar 298 milyon liralık doğalgaz ve kömür yakılırken bu yılın aynı döneminde devleti ısıtmanın maliyeti 4 milyar 910 milyon lirayı aştı. Sadece doğalgaz ve kömüre harcanan para 6 aylık dönemde 3.78 kat, diğer bir ifadeyle yüzde 278.3 oranında arttı. Aynı dönemde kamu kurumlarının akaryakıt gideri 3.46 kat, elektrik gideri de 3.12 kat birden arttı. Kamu kurumlarının enerjiye ödediği toplam fatura ise geçen yıla göre yüzde 212 oranında artarak 5.8 milyar liradan 19.2 milyar liraya fırladı.
AĞIRLAMAYA DEVAM
Enflasyon devletin yiyecek, içecek ve yem alım maliyetlerini yüzde 96 oranında, su ve temizlik malzemesi alım giderlerini de yüzde 88 oranında artırdı. Kırtasiye harcamaları 3 kat artışla 1.7 milyar liraya çıkarken temsil, tanıtım ve ağırlamaya yapılan harcama 5.3 kat artarak 49.9 milyon liradan 263 milyon liraya fırladı.

CHP İstanbul ve Ankara'da meclis çoğunluğunu elde ederse ne değişecek?38 izlenme
İlaç yerine dua kitabı!187 izlenme
MHP kulisleri alev alev! Bu anketler büyük kriz yaratmış8 izlenme
İhracata büyük darbe! 500 bin dolarlık ürün ortada kaldı!41 izlenme
AB iki yüzlülüğü: Rusya yapınca terör eylemi, İsrail için 'meşru müdafaa'33 izlenme
Gaziler gününde gaziler ‘yer’ bulamadı!149 izlenme
Yutma güçlüğü hastalığı: Akalazya31 izlenme
AKP’li vekilden çocuklara ‘torpil tavsiyesi!’49 izlenme
YRP'li isimden AKP'ye İsrail eleştirisi: "Adamları İsrail'le aynı yatakta bastık, halen inkâr ediyorlar"
Doları o gece Merkez mi düşürdü? Rezervde dikkat çeken düşüş!
Atatürk devrimleri yine hedefte! AKP'li Özlem Zengin'e göre türban yoksa seçilme hakkı da yok!
Damla Kent Projesi’nde sertifika fiyatları çöktü: Borsadan ev hayali 5.1 milyar zarar yazdı