2018 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre %0,55, bir önceki yılın Aralık ayına göre %9,77, bir önceki yılın aynı ayına göre %15,85 ve on iki aylık ortalamalara göre %12 artış gerçekleşti.
Ana harcama grupları itibariyle 2018 yılı Temmuz ayında endekste yer alan gruplardan, ev eşyasında %1,82, eğlence ve kültürde %1,62, sağlıkta %1,20 ve konutta %1,10 artış gerçekleşti.
Yıllık enflasyon değişim oranı. Tablo/TÜİK
AYLIK EN FAZLA DÜŞÜŞ GÖSTEREN GRUP GİYİM VE AYAKKABI
Ana harcama grupları itibariyle 2018 yılı Temmuz ayında endekste yer alan gruplardan gıda ve alkolsüz içeceklerde %0,28 ve haberleşmede %0,11 düşüş gerçekleşti.
YILLIK EN FAZLA ARTIŞ ULAŞTIRMA GRUBUNDA
TÜFE'de, bir önceki yılın aynı ayına göre ev eşyası %20,32, gıda ve alkolsüz içecekler %19,40, çeşitli mal ve hizmetler %17,24 ve lokanta ve oteller %13,86 ile artışın yüksek olduğu diğer ana harcama gruplarıdır.
Temmuz ayında alkollü içeceklerde ÖTV’nin %15.5 artırılması sonucu rakı ve bira enflasyonu yükselten ürünlerin başında geldi.
AYLIK EN YÜKSEK ARTIŞ %0,97 İLE TR32’DE (AYDIN , DENİZLİ, MUĞLA) OLDU
İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflaması (İBBS) 2. Düzey'de bulunan 26 bölge içinde, bir önceki yılın Aralık ayına göre en yüksek artış %11,49 ile TR32 (Aydın, Denizli, Muğla) bölgesinde, bir önceki yılın aynı ayına göre en yüksek artış %17,81 ile TR32 (Aydın, Denizli, Muğla) bölgesinde ve on iki aylık ortalamalara göre en yüksek artış %13,21 ile TR63 (Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye) bölgesinde gerçekleşti.
Temmuz 2018'de endekste kapsanan 407 maddeden; 52 maddenin ortalama fiyatlarında değişim olmazken, 279 maddenin ortalama fiyatlarında artış, 76 maddenin ortalama fiyatlarında ise düşüş gerçekleşti.
https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/sondakikaenflasyonaciklandi82555258/
Ekrem İmamoğlu'ndan yeni mesaj!49 izlenme
Tarık Akan Tayyip Erdoğan'ı uyarmıştı528 izlenme
Pandemi desteklerinin yüzde 84’ü İşsizlik Fonu’ndan!108 izlenme
'CHP’nin İş Bankası’ndan elde ettiği bir gelir falan yok'385 izlenme
Esnafın elektrik faturası kirayla yarışıyor!61 izlenme
AKP'nin kırılan kolu İBB hesabı33 izlenme
Eyt linin bağkur borcu varsa ne yapmalı?39 izlenme
İlk çeyrekte yüzde 4,5 büyüyen Türkiye'de emekliler maske bile alamıyor!56 izlenme
Türk Yıldızları, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 110'uncu yıl dönümü dolayısıyla Çanakkale'de selamlama uçuşu gerçekleştirdi
Daha sandığa gitmeden başladı! Seçim hilesi dediğin işte böyle olur!
Merkez Bankası'nın rezervleri eridi: Son 18 yılın en düşük seviyesi!
Menzilciler müze açtı: 'Efendi Hazretlerimizin çorapları'