Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, bugün, "Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Isparta, İzmir, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Konya, Kilis, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Muğla, Niğde, Ordu, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Tunceli, Uşak, Van ve Yozgat" illerinde toplam 316 maden sahası için ihale açtığını duyurdu.

Konuya ilişkin ilan, bugünkü Resmi Gazete ve Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nün sitesinde yayımlandı. Buna göre, Sivas'ta ihale edilecek 4. grup nikelkobalt maden sahası 32 bin 540 hektar yani 325 bin 400 dönümlük bir alanı kapsıyor. Sivas’la birlikte ihaleye açılan alan ise yaklaşık 175 bin 843 hektar, yani 1 milyon 758 bin 430 dönüm büyüklüğünde.
ANKARA'DA 68 BİN 680 DÖNÜM ARAZİ MADENE AÇILDI!
Ankara'da 7 milyon 61 bin ihale bedeliyle 68 bin 680 dönüm arazi maden işletmeciliğine açılacak. Kütahya'da 5 bin 697 hektar arazi 6 milyon 557 bin 408 TL bedelle ihaleye çıkarıldı. Bunun yanı sıra Antalya'da 10 bin 540 dönüm alan 4 milyon 539 bin 744 TL bedel ile ihaleye açılacak. Trakya’nın ve İstanbul’un akciğerleri ve su kaynağı olarak bilinen Istranca Ormanlarının olduğu alanlar da maden işletmeciliğine açılıyor.
İhalesi yapılan alanlarda ağırlıklı olarak dördüncü ve ikinci grup madenler yer alıyor. Söz konusu alanlardan altıngümüşbakırnikelçinkokurşun gibi madenler ile hazır beton ve asfalt yapımında kullanılan kayaçlar, mermer, granit, andezit, bazalt ve seramik sanayinde kullanılan tuğlakiremit kili, çimento kili çıkarılması planlanıyor.
İhale edilecek sahaya ilişkin bilgiler, MAPEG'in internet adresinde ilan edilecek. İlanda, tesis şartlı olarak ihalesi yapılacak sahanın ihale şartnamesi, koordinat bilgisi, alanı ve ihale tarihi yer alıyor. (ANKA)
KRT
TikTok'ta Kılıçdaroğlu efektli "dürüstlük" videoları viral oldu52 izlenme
Tüm dünya artırıyor, TCMB izliyor! Faiz fırtınası: Merkez bankaları birbiri ardına politika faizlerini artırıyor40 izlenme
İş dünyasından ekonomi tepkisi: "Bu böyle gitmez, değişikliğe ihtiyaç var!"48 izlenme
Bayram öncesi benzine büyük zam!58 izlenme
Geçen sene bu zamanlar Ekonomi Bakanı Damat neler demişti, bakın neler oldu !113 izlenme
CHP'li Akdoğan 'Aziz İhsan Aktaş' iddianamesini siyah poşete koyarak Meclis kürsüsüne çıktı: "İçinde ayıplı şeyler var"23 izlenme
İBB İstanbul için seferberlik ilan etti: Yarın toplu taşıma ücretsiz olacak44 izlenme
Depremzedeye fatura şoku: 3-4 kat arttı40 izlenme