CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısı başladı. Kılıçdaroğlu Mersin’de muhtarlara çağrı yapıp grup toplantısını kast ederek ‘beni mutlaka dinleyin’ demişti.
Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından önemli satır başları;
“Dün 23 Nisan’dı. TBMM’nin açıldığı tarihti. Ben TBMM’nin açılış konuşmasını yaparken iktidar kanadından çok rahatsız oldular. Neden rahatsız oldular biliyorum. Ben Meclis’e Gazi Meclis diyorum onlar aksak meclis diyorlar.Ben Meclis’i savunuyorum onlar tek adam rejimini savunuyorlar ondan çok rahatsızlar. 15 Temmuz darbesine karşı mücadele eden 107 milletvekiline şükranlarımı sundum. 15 Temmuz darbe girişimine nasıl karşı olduysak 20 Temmuz darbesine de öyle karşı çıkacağız.
Bu seçimler söz konusu vatansa gerisi teferruattır seçimidir. Biz önce 301’i aşacağız, sonra yüzde 60’ı alacağız. Bu nedenle hepimize görev düşüyor. Bu ülkeyi bayrağını seven herkes sandığa. Büyük bir gururla gidecek. Haziran ayı bir bayram ayı olacaktır. Haziran ayı diktatörleri yolcu edip demokrasiyi getireceğimiz aydır.
Yörüklere Türklenlere zulüm yapılmış. Evet yapılmış, sen tarih bilmiyorsan ben ne yapayım. Padişah zulüm etmese Dadaloğlu çıkar mıydı? Ben bütün yörrük Türkmen arkadaşlarıma söz verdim. Kılıçdaroğlu olarak ben her türlü zulme karşı çakacağım. Yörük kültürünü en iyi Gazi Mustafa Kemal Atatürk bilir. Yörük çadırında duman tütüyorsa olay bilmiştir. Onlar Firavun’dan biz Musa’dan yanayız.
Biz ezber bozduk. 15 vekilimiz İYİ Parti’ye geçti. Kümeste yakalanan tilki gibi hepsi saldırmaya başladı. Ben senin kumpasını bozacağım arkadaş, sen beni tanımıyorsun? Sen kumpas yapacaksın, ben gözlerimi kapatacağım. Yemezler arkadaş, yemezler. Ayarları bozuldu, her türlü hakareti yapıyorlar. Benim gibi düşünmeyenle oturup çay kahve içebilmeliyim. İstedikleri gibi saldırsınlar, yemezler. Bu kararı neden aldık?
Bu kararı niye aldık? CHP’nin kültürünü de o zat öğrensin diye anlatıyorum. Merhum Erdal İnönü ve Sosyal Demokrat Halkçı Parti, Türkeş’in, Demirel’in, Erbakan’ın siyasi yasaklarının kaldırılması için mücadele etti. Biz de kimse siyasi yasaklı olmasın diye mücadele ediyoruz. “Bana muhtar bile olamazsın dediler, cumhurbaşkanı oldum” diyor sana o yolu kim açtı? CHP açtı. Anayasa değişikliğini kim yaptı? CHP yaptı. Seni sevdiği için mi? Hayır demokrasi için açtı. Ahmet Davutoğlu’nu kapının önüne koydular kim savundu, biz savunduk. Yüzde 49.5 alan bir partinin lideri kapının önüne konulamaz. Bizden başka savunan olmadı. Recep Bey sanıyor ki ben konuşursam CHP’de korkar. Recep Bey sen anlamadın mı, biz Kuvayı Milliye’den geldik. 15 arkadaşımı da gözlerinden öpüyorum. 450 kilometre yürüdüm, niye yürüyorsun dediler. Adalet var diyemediler.”
“Bu ülkenin ülkücü, muhafazakar, liberal demokratlarına sesleniyorum; gelin yeniden cumhuriyeti inşa edelim, birlikte mücadele edelim. Kişisel beklentimiz yok, söz konusu vatansa gerisi teferruattır. 15 arkadaşımızı görevlendirdik, toplumda büyük sevinç oldu. Birilerinin rengi attı, bizi anlayamazlar. Demokrasi tramvay gibidir istediğim yerde inerim diyen adam bizi anlayamaz. Bizim liderimiz Allah’ın bütün vasıflarını toplamıştır diyenler bizi anlayamazlar. Bizim liderimiz ikinci peygamberimizdir diyenler bizi anlayamazlar. Kula kulluk etmeyin dedik, siz bizi anlayamazsınız dediler. Demokrasi hukuka uygun kafa ister, sizde bu yoksa ben ne yapıyım?”
Referandumda ne diyorlardı, ‘evet’ çıkarsa ekonomi depara kalkacak dediler. Ne oldu, dolar şaha kalktı, euro şaha kalktı. Vatandaşın 250 gramlık ekmeği 200 grama düştü. Bugün Denizli’de bir inşaat ustası intihar etmiş. Cebinden borç ihtarnamesi çıkmış. Ben bu Recep’e nasıl sormayayım, sen badem sütü ile beslenirken bu vatandaş intihar ediyor. Vallahi de billahi de yatacak yeriniz yok. 150 milyar dolar tefecilere faiz ödediler. Sürekli konuşuyorsun, ‘Ey Kılıçdaroğlu biz bunu ödemedik’ desene. Türkiye Cumhuriyeti en yüksek faizle borçlanıyor. Buna rağmen para bulamıyor.”
Bize yetki verirseniz Muhtarlık temel kanununu çıkaracağız ve muhtarlar demokrasinin temeli olacak. Niye muhtarlar için birleşik oy pusulası getirilmiyor. Kim savunuyor, biz savunuyoruz. Peki muhtar seçildiyse nerede oturacak. Türkiye’de bir yerde bir muhtarlık binası olması lazım. Bizim bazı belediyelerimizde bu yapılıyor. Bizim bazı belediyelerimiz muhtarlara personel görevlendiriyorlar. Bir sekreterin ve yardımcının mutlaka muhtarın yanında olması lazım. “
http://halktv.com.tr/kemalkilicdaroglukonusuyor318700
Uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan isim İletişim Başkanlığı'nda çalıştı iddiası32 izlenme
Sadece kadınların istihdam edildiği iki yeni fabrika açıldı!62 izlenme
Ayşe Ateş'in de ismini verdiği Olcay Kılavuz hakkındaki dosyaya girsin talebi reddedildi34 izlenme
Bilal Erdoğan: 'Starbucks'a gittiğin zaman Türk kahvesi söyleyeceksin'74 izlenme
İkisi de milli güreşçi; biri traktör römorkunda, biri banka koltuğunda!149 izlenme
İBB kenarda çürüyecek metro aracı için 137,5 milyon euro borçlanıyor!166 izlenme
Erdoğan’ın yeni danışmanının lakabı ortaya çıktı! 'Talancı müteahhit'166 izlenme
Zelenskiy'den geri vites: "Trump'ın güçlü liderliği altında çalışmaya hazırız"36 izlenme
Dünya gözünü İsrail'e çevirmişken Ukrayna'da yaşananlar
Diyarbakır'da darbe'ye karşı Akp'lilerle sokağa çıkan Hüdapar'lılar, slogan ise 'Biji Hizbullah !'
Araplar ile PKK'lılar kaldırım taşlarıyla Türklere saldırıp bayrağımızı yaktılar!
Esenyurt'ta oturma eylemi yapanlara çadır engeli! CHP İstanbul İl Başkanı Çelik: "Provokasyona gelmeyeceğiz!"