Elektrik faturalarında fahiş zamlar yurttaşların belini bükerken; gazeteci, yazar Murat Yetkin, Türkiye’nin en büyük elektrik şebekesi kuruluşbakım şirketi Yılmaz Elektrik’in konkordato ilanının çok sayıda ili ilgilendiren sonuçları olabileceğini söyledi.
Asıl sorunun Türkiye'nin onlarca şehrine giden hatların, kış koşullarında arızalanmaya başladığında ortaya çıkacağını söyleyen Yetkin, "Zincirleme reaksiyon derken sadece fiyattan bahsetmiyoruz artık, aslen taşeron şirketlerin değil dağıtım şirketlerinin sorumluluğunda bulunan elektrik akımının fiilen vatandaşa ulaştırılması sorunundan bahsediyoruz; Isparta da olduğu gibi" dedi.
"Yılmaz Elektrik dağıtım şirketlerinden alacaklarını tahsil edemiyordu. Ekonomik krizle birlikte ortaya çıkan fatura tahsilatı sorunu da vardı. Enerji Bakanlığıyla iş yaptığı için ismini vermekten çekinen iş dünyasından bir kaynağım hem dağıtım hem altyapı şirketlerinin döviz krizinin baş gösterdiği 2018’den bu yana düzenli ödeme alamadıklarını söyledi. Bunda özelleştirme ihalelerinin dolar üzerinden yapılmış olmasının ve döviz krizinin ekonomik krize dönüşmüş olmasının payı büyük."
Sedat Peker'den Süleyman Soylu'ya gündemi sarsacak yeni paylaşım! "Paranın kaç lirasını aldınız onu da anlatacağım"61 izlenme
2019 anketleri 16 Nisan sonuçlarına yakın: Evetçiler, hayır blokuna kayıyor342 izlenme
'Aziz İhsan Aktaş Davası'nda altıncı gün tamamlandı! Duruşma yarın devam edecek...12 izlenme
İstanbul’un o ilçesinde 6 bin TL’nin altında kiralık daire kalmadı57 izlenme
Gözaltına alınan gazeteci İsmail Arı'dan açıklama: "Tutuklanmam için dosya şişirilmek isteniyor"11 izlenme
Sağlık Bakanı vakalardan sonra aşı bedellerini de gizledi!76 izlenme
2013’te “Erdoğan’ı Yüce Divan’a göndermezsem namerdim” diyen Bahçeli: "Bukalemun siyasetçilerden olmadık"74 izlenme
İşsizlikten kırılan vatandaş isyanda! "İstihdam yok, betona yatırım"41 izlenme
İşte Pierre Webo'ya ırkçı söylemde bulunan Sebastian Coltescu'nun daha önceki skandalları!
Buğday fiyatları Hindistan'ın yasak kararıyla yükseliş gösterdi
Yapılandırma Sürelerinde Uzatma Kararı
Çiftçiye kötü haber: Tarlasını iki yıl ekmeyen çiftçinin tarlası Bakanlıkça kiraya verilecek