Samsun Büyükşehir Belediyesi’ni 31 Mart seçimlerinde AKP’li başkandan 1 milyar 600 milyon lira borçla devralan AKP’li Mustafa Demir, vergi dairelerine olan borçları geçen zamana rağmen ödeyemedi. Göreve geldikten sonra Başkan Demir de İller Bankası’ndan 8 milyon lira kredi talebinde bulunmuş ve teminat olarak ise belediye gelirleri, mülkleri ve hizmet araçlarını ipotek olarak göstermişti.
VERGİ BORCUNA KARŞILIK CAMİ
Son yapılan belediye meclis toplantısında, Asarcık, Canik, İlkadım, Vezirköprü ilçelerinde yer alan cami, dini tesis ve dini tesis olarak imarda belirlenen araziler olmak üzere toplam 17 taşınmazı borcu karşılığında Hazine Bakanlığı’na devredilmesi görüşüldü.

(FOTO: SÖZCÜ)
Görüşmeler sonunda Asarcık Akyazı Ahşap Cami ve Yarımca Ahşap Cami, Canik Yeni Mahalle’de dini tesis binası, Atakum Balaç Mahallesi’nde cami yeri, İlkadım 19 Mayıs Mahallesi’ndeki cami, İlkadım İlçesi Kalkancı Mahallesi’ndeki cami ve çeşme, İlkadım Kökçüoğlu Mahallesi’ndeki dini tesis, İlkadım Kale Mahallesi’nde dini tesis binası, Vezirköprü ilçesi Kabalı Mahallesi’nde cami ve ahşap ev büyükşehir Belediyesinin borcu karşılığında Hazine Bakanlığı’na devredildi.
KARAR OY BİRLİĞİ İLE ALINDI
Ayrıca İlkadım İlçesi Kılıçdede Mahallesi’ndeki Kimsesiz Anne ve Çocuk Bakım Merkezi binası da Hazine Bakanlığı’na devredildi.
Söz konusu teklif, belediye meclisinde AKP, MHP, CHP, İYİ Parti ve SP’li meclis üyelerinin kararı ile oybirliği ile kabul edildi. Toplantıda belediyenin vergi dairelerine olan borç miktarı açıklanmadı.
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/akplibelediyevergiborcunucamivediniyapilarlaodedi5885650/
Tarık Akan’a yakışır anma87 izlenme
Erdoğan konuştukça dolar fırladı!52 izlenme
Savcılık açıkladı: "Evinde belge bulundu, saldırıyı planlamış"99 izlenme
MEB'de Atatürk alerjisi! Atatürk’ü ve Kurtuluş Savaşı’nı anmadan tarih anlattılar!111 izlenme
TL’deki değer kaybını dünya böyle gördü: Birkaç dakika içinde oldu39 izlenme
Hem üreticiye hem tüketiciye kötü haber: Zeytinyağı fiyatlarına yüzde 59 zam23 izlenme
Cumhurbaşkanı'na hakaret davası: Barbaros Şansal'a 3 ay 22 gün hapis41 izlenme
Erdoğan’a 3 zor soru211 izlenme
TOKİ'den tanıdık isimlere milyarlık 'deprem konut ihaleleri'
Dünyanın gündemine oturan video: Araplar ve Yahudiler el ele dans etti!
Sabah'ın Pelikancı yazarı Kaplan depremin faturasını CHP'ye kesti
CHP'li Yavuzyılmaz, ABD'nin Ukrayna'ya nasıl çöktüğünü madde madde anlatıp AKP'yi uyardı! "Kapitülasyon anlaşmasıdır. Benzer bir anlaşmayla Türkiye'nin geleceğini satmayın!"