Emekli 104 Amiral tarafından yayınlanan bildiri Türkiye’nin gündemine oturdu. Bildiriyi hazırlayan 10 Emekli Amiral gözaltına alınırken 4’ü de ifadeye çağrılmıştı.
Özellikle sosyal medyada yaşanan tartışmalar sonrası bazı kesimler tarafından Emekli Amirallerin 15 Temmuz’da ne yaptıkları sorgulanınca emekli askerler sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla Amirallerin 15 Temmuz’da darbecilere karşı mücadele verdiğini belirtti.
Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda gözaltına alınan 104 generalin arasında yer alan Amiral Can Erenoğlu’nun 15 Temmuz’da sabaha kadar Genelkurmay, Deniz Kuvvetleri ve anlamsız bildiri yayımlayan Sahil Güvenlik K.lığı önünde darbecilere , halkla birlikte karşı koyduğunu yazdı.
Ahmet Yavuz’un tweetini alıntılayan Emekli Tümamiral Fikret Güneş de paylaşımında, “Gözaltına alınanların 15 Temmuzda yaptıklarının hangisini anlatalım? Birçoğu 15 Temmuz ve sonrası süreçte aktif olarak faaliyette bulunmuşlardır. Bunların ispatı TV ve gazete arşivlerinde mevcuttur. Ya da google amcaya sorabilirsiniz” ifadelerini kullandı.
Balyoz davasından yargılanan ve beraat ettikten sonra Teğmenliğe geri dönmeyip CHP Milletvekili olan ve sonradan partisinden istifa eden Mehmet Ali Çelebi de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “15 Temmuz’da ne yaptılar!” diyenlere bilgi: Şimdi gözaltındaki Amiral Can Erenoğlu o gece sabaha kadar Genelkurmay, Deniz Kuvvetleri ve anlamsız bildiri yayımlayan Sahil Güvenlik K.lığı önünde darbecilere , halkla birlikte karşı koydu. Yeterli mi!?” ifadelerini kullandı.
http://www.krttv.com.tr/gundem/gozaltinaalinanamiraller15temmuzkahramaniciktih71257.html
Mahkemelerin aldığı bazı kararlardan yargı mensupları da rahatsız "Olayları izlediğimizde biz de ‘Bu nasıl tutuklanmaz?’ diyoruz"64 izlenme
Erdoğan'a iki yeni danışman daha!81 izlenme
Sinan Ateş’in eşi vurulduğu yerden haykırdı: "Adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun"50 izlenme
Lütfü Savaş'tan bu kez de CHP'nin il kongrelerinin iptali için başvuru26 izlenme
Reyhanlı’da köylüler, vaatlerini yerine getirmeyen AKP’li Belediye Başkanı Mehmet Çüter’i kovdu !1152 izlenme
Lütfi Elvan Bakan Nebati'den Çözüm Bekliyor!43 izlenme
Nasuh Mahruki davasında karar285 izlenme
Yabancıya 110 milyarlık taşınmaz satışı47 izlenme
‘Cebimizden para çıkmayacak’ demişlerdi: Kanal İstanbul’a da gemi garantisi!
Pençe-Kilit Operasyonu’ndan acı haber: Uzman Çavuş Halil Koç şehit oldu
Adana’da bir kadın, çocukların da bulunduğu parkta soyunup, çeşmede banyo yaptı
Uruguay'dan Türkiye'ye kaçak hayvan ticareti: 'Et çetesi' iddiası