Türkiye'nin köklü ailesinden konkordato haberi geldi. Eski Fenerbahçe Başkanı Güven Sazak'ın kurucularından olduğu Yüksel Holding'e ait Yüksel Enerji konkordato ilan etti. Konuyla ilgili sozcu.com.tr'ye açıklamalarda bulunan Yüksel Holding Yönetim Kurulu Başkanı Emin Sazak, "Bir ticari alacaktan dolayı konkordato ilan ettik. Biz borçluyuz. Karşı taraf ile yapılandırma konusunda anlaşamadık. "dedi.
Fenerbahçe eski başkanı Güven Sazak'ın yeğeni Emin Sazak’ın şirketi; Yüksel Enerji konkordato ilan etti. Ankara 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’nden çıkan karara göre şirkete 3 aylık geçici mühlet verildi. Mahkeme kararına göre; şirketin konkordato komiserliğini ElektrikElektronik Mühendisi Melike Özlem Bilgili, Hukukçu Av. Hüseyin Berkan Kırbaç ve Bağımsız Denetçi Ragıp Mümtaz Kutoğlu’yu atadı.
BORÇLU OLDUĞUMUZ ŞİRKETLE YAPILANDIRMA KONUSUNDA ANLAŞAMADIK
Sözcü'nün haberine göre; konuyla ilgili sozcu.com.tr’ye açıklamalarda bulunan Yüksel Holding Yönetim Kurulu Başkanı Emin Sazak, “Bankalara herhangi bir borcumuz yok. Sadece borçlu olduğumuz şirket ile yapılandırma konusunda anlaşamadık. Bundan dolayı konkordato sürecine gittik. Tek bir alacaklımız yapılandırmayı kabul etmedi. Makul sürede borcumuzu kapatmayı planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.
SAZAK AİLESİ KİMDİR?
TBMM 1.2.3.4.5.6.7.8 dönem Eskişehir milletvekilli ve KırmızıYeşil Şeritli İstiklâl Madalyası sahibi Emin Sazak (dede), Fenerbahçe eski başkanlarından (19931994) Güven Sazak ve Atletizm Federasyonu eski başkanlarından Yılmaz Sazak ve Gümrük ve Tekel eski Bakanı Gün Sazak’ın babası. 21.dönem Eskişehir milletvekili Süleyman Servet Sazak’ın büyükbabası oluyor. Ayrıca Türkiye Müteahhitler Birliği Eski Başkanı olan Emin Sazak da (Yüksel İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO’su) onun torunu oluyor.
EMİN SAZAK KİMDİR?
Emin Sazak, 03 Mart 1961 Eskişehir doğumlu. Emin Sazak, ABD'deki Ucla Üniversitesi'nin İşletme ve Telekomünikasyon Bölümünden mezun oldu. Emin Sazak, amcası Güven Sazak'ın kurduğu Yüksel İnşaat'ın Muratlı TBMM 85. Yıl Milli Egemenlik Barajı ve HES Tesisleri ile Borçka Barajı ve HES Tesisleri projelerinde Proje Müdürü olarak görev yaptı. 2011 yılında Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanlığı'na seçilen Yüksel İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Emin Sazak, müteahhitlik sektöründe 22 yılından fazla deneyime sahip. Emin Sazak, 2010 yılında gerçekleştirilen Avrupa Uluslararası Müteahhitler Birliği'nin (European International ContractorsEIC) Genel Kurulu'nda Türkiye Müteahhitler Birliği'ni temsilen Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi, bu görevi üstlenen ilk Türk müteahhidi oldu.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/ekonomi/1247931/Enerji_devi_konkordato_ilan_etti.html
İYİ Parti seçim beyannamesi açıklandı202 izlenme
Deli Dumrul köprüleri esnafı icralık etti!83 izlenme
Bilal Erdoğan’ın İslamcılarla ortak şirket kurduğu ortaya çıktı230 izlenme
Yetkin: Erdoğan'ın taktiği CHP ile İYİ Parti arasını açmak154 izlenme
Kılıçdaroğlu milyonların beklediği 'bir kaçış planı anatomisini' açıkladı! 'Erdoğan ve ailesi ABD'de paravan vakıf kurdu; TÜRGEV ve Ensar 1 milyar lira taşıdı'46 izlenme
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 250 bin liralık dava215 izlenme
Bilal Erdoğan ile AKP'li adayın skandal diyaloğu ! 'Bize de bir iki bina kalırsa...'2332 izlenme
İmamoğlu'nun savunması AKP'li Metin Külünk'ü rahatsız etti14 izlenme
Gezi Davası'nda AKP ve FETÖ izleri: Savcı kaçtı, emniyet müdürü tutuklandı!
CHP'li isimden Hazine ve Maliye Bakanlığı'na zor soru! "Merkez Bankası'nın 7 milyar dolarlık rezervi eridi. Bu dövizler nasıl, kime, neden satıldı?"
Köprü geçiş ücretlerine büyük zamdan sonra vatandaş oraya akın etti!
Türkiye İşsizlik Oranları Açıklandı