İstanbul’daki İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım Pazar günü düzenlenen bombalı saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti, 81 kişi ise yaralandı.
Olayla ilgili soruşturmayı çok yönlü olarak sürdüren İstanbul Emniyet Müdürlüğü, bombayı olay yerine bırakan Suriye uyruklu kadın terörist Ahlam Albashir’in yaklaşık bir ay önce İstiklal Caddesi'nden Taksim Meydanı'na doğru yürüdüğü ve bu sırada telefonuyla video kaydı almasına ilişkin yeni görüntülere ulaştı.
Ortaya çıkan yeni görüntüde, 22 Ekim'de saat 18.08 sıralarında İstiklal Caddesi'nden Taksim Meydanı'na doğru yürürken Ahlam Albashir’in elindeki cep telefonuyla video çekimi yaptığı anlaşılıyor. Bu sırada, üzerinde pembe etek ve beyaz başörtüsü bulunan Albashir'in yaptığı çekimleri terör örgütüne ulaştırdığı belirtiliyor.
Öte yandan, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Azez'de yakalanan ‘Hüsam' adlı PKK/YPG'li terörist ile Albashir'in 2017'de tanışıp sevgili olduğunu ve onun sayesinde de örgütle ilk teması kurduğunu söylediği 'Hamedoş' kod adlı terörist Hamed El Ali'nin fotoğraflarını basınla paylaştı.
'Hamedoş' kod adlı terörist Hamed El Ali'nin, Suriye'nin Cerablus kentinde faaliyet gösterdiği kaydedildi.
Kaynak: ANKA
Erdoğan'a yakın iş insanı Ethem Sancak'ın FETÖ övgüleri ortaya çıktı!
Timur Savcı'yı gözaltına aldıran Ela Rumeysa yazışması ortaya çıktı! "Yükselmek istiyorum"
Akpınar: Köy Enstitüleri ruhu hep yaşayacak
BioNTech’in 550 bin doz aşısı da hâlâ ortada yok!
İmamoğlu: Seçim döneminde işe alımlar araştırılıyor
Seçimde gözden kaçan ayrıntı: 10 milyon 858 bin 175 kişi
Instagram’ın kapanmasıyla depresyona girdi: "Benim için yemek içmek gibi bir şey"
Polis memuru Hakan Telli'yi şehit eden suç örgütüne yönelik operasyonda yakalanan 37 şüpheli tutuklandı
Nutuk’la gündeme gelen Ülkü Ocakları Başkanı görevden alındı!