AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sosyal medyaya düzenleme getirileceğine dair sözlerinin ardından bir açıklamada Emniyet Genel Müdürlüğü'nden (EGM) geldi.
EGM tarafından yapılan yazılı açıklamada, sosyal medya ortamında 7/24 esasına göre siber devriye faaliyetleri yürütüldüğünü belirtilerek, bu faaliyetler kapsamında '5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun' çerçevesinde Atatürk'e yönelik hakaret suçları ile TCK 299 maddesi gereğince 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlarının resen takip edildiği kaydedildi.
Açıklamada, şunlar ifade edildi: "Bakan, milletvekili ya da benzer siyasi kişiliklere yönelik olarak işlenen hakaret suçları takibi şikayete bağlı suçlar kapsamında değerlendirildiğinden ancak kişilerin şikayeti üzerine adli makamların talep ve talimatları doğrultusunda işlemler yapılmaktadır. Ayrıca sosyal medya üzerinde ya da internet ortamında, kişi ve kurumları hedef göstermek suretiyle gerçek dışı algı oluşturmayı hedefleyen, terör örgütleri ve illegal yapılanmaların sosyal medya faaliyetlerine destek niteliği taşıyan ya da takibi şikayete bağlı olmakla birlikte toplumda infial uyandıran içerikler hassasiyetle takip edilmekte, bu hususlarda adli süreçlere delil olacak nitelikte çalışmalar yapılmaktadır. Türk Polis Teşkilatı olarak suç ve suçlularla mücadele; siyasi düşünce, din, mezhep, cinsiyet ve benzeri sebeplerle ayrım gözetilmeksizin sanal ortamda da sürdürülmeye devam edecektir."
https://abcgazetesi.com/emniyettenflassosyalmedyaaciklamasi724izliyoruz350439
Millet indirdi; Cumhur bindirdi!86 izlenme
Türkiye’nin dış borcu hakkında bilmeniz gereken 5 şey318 izlenme
Kaderimizin kimlerin elinde olduğu A Haber canlı yayınında ortaya çıktı: Türkçe’nin T’sinden haberi yok ama seçimde oy hakkı var!60 izlenme
Veyis Ateş'in röportajı sosyal medyanın gündemine oturdu! 'Bir klik, bir lobi, tanıdık bir dayı, selamını getirip götürme yapmadım. İhtiyacım olsa yapardım'91 izlenme
Rektörün sineklikleri 193 bin lira16 izlenme
Kayseri'de 4.8 Şiddetinde Deprem Oldu23 izlenme
Nükleerin faturası çarpacak!96 izlenme
Uçağın tekerlerine tutunarak Taliban'dan kaçmaya çalışanların feci ölümü!73 izlenme
Özgür Özel’den İçişleri Bakanı için çok konuşulacak iddia: ‘Soylu’dan sorumlu FETÖ abisini’ açıkladı
Uzaya gitmeden önce esnaf kendi sorunlarının çözülmesini bekliyor
Devran Güran kritik soruyu yanıtladı: Salim Güran ‘siz karışmayın ben hallederim’ dedi mi?
İran, İsrail'in kuzeyindeki liman kenti Hayfa'yı füzelerle vurdu