İstanbul Planlama Ajansı’nın açıkladığı son verilere göre kentte yaşayan dört kişilik bir hanenin ortalama yaşam gideri kasım ayında bir önceki aya kıyasla artış gösterdi. İstanbul Planlama Ajansı tarafından paylaşılan İstanbul Barometresi bulgularına göre aylık maliyet yüzde 1,06 yükselerek 104 bin 927 liradan 106 bin 34 liraya çıktı.
Yıllık bazda bakıldığında artışın en belirgin olduğu kalemlerin başında eğitim ve konut harcamaları geldi. Eğitim giderlerinde yıllık artış yüzde 100’ü aşarken bu oran yüzde 100,7 olarak hesaplandı. Konut harcamalarında ise yıllık yükseliş yüzde 60,4 seviyesine ulaştı.
Kasım ayına ilişkin enflasyon verileri de hane bütçeleri üzerindeki baskıyı ortaya koydu. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre tüketici fiyatları kasımda aylık bazda yüzde 0,87, yıllık bazda ise yüzde 31,07 oranında arttı.
Öte yandan TÜRKİŞ’in son çalışması da dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu. Araştırmaya göre Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin sağlıklı ve dengeli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması 29 bin 828 liraya yükseldi. Gıda harcamasının yanı sıra konut, ulaşım, eğitim, sağlık ve diğer zorunlu giderlerle birlikte hesaplanan yoksulluk sınırı ise 97 bin 159 liraya dayandı.
Gerçek Gündem
Kaçırıp işkence yaptılar, görüntüleri de sosyal medyada yayınladılar!49 izlenme
CHP’den tartışılan ihale için suç duyurusu15 izlenme
CHP Genel Merkezi'nden '128 milyar dolar nerede?' afişi için flaş çözüm!95 izlenme
Facebook'tan 23 Ağustos'ta sözlü savunma alınacak27 izlenme
İsveç'in NATO üyeliği Komisyon'dan geçti!33 izlenme
TÜİK açıkladı, inşaat resmen durmuş!118 izlenme
TMSF el koymuştu: 690 mağazası bulunan tekstil devi rekor paraya satılıyor14 izlenme
İktidar yanlısı gazetenin Sedat Peker'i doğrulayan haberi ortaya çıktı!104 izlenme
Erdoğan'ın yanındaki isimden Kılıçdaroğlu'na bomba itiraflar! "Muhalefetin söylediklerini duyunca kıyameti koparıyor"
Erdoğan’a Bosna Hersek’ten tepki! 'Seçim kampanyası için gelecekse, gelmesin!'
YSK, Yavaş'ın adaylığı için kararını verdi
Skandal! AKP'li belediye Atatürk'ü yine unuttu!