Soruşturma kapsamında toplamda 29 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden 14’ü tutuklandı, 15’i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Hakkındaki şikayet kapsamında işkence ile suçlandığı öğrenilen Kaplan’ın kardeşi Muhammet Kaplan ve B.K isimli kişi ise firar etti.
KİRVE SORGUSU
Çete lideri Ayhan Bora Kaplan’ın 9 saat süren emniyet ifadesi ortaya çıktı. Çete eylemlerinin yanı sıra Kaplan’a geçen ağustos ayında oğlu için yaptığı sünnet düğününde yeraltı dünyasının ünlü isimlerinin neden kirve olarak seçildiği de soruldu.
Emniyet, Ayhan Bora Kaplan’a sünnet düğünüyle ilgili şu soruyu yöneltti:
“Düğüne ülke çapında bilinen suç örgütü liderleri Selahattin Yılmaz, Menderes Kutlu ve Necati Arabacı’nın kirve olarak katıldıkları; ülke genelinde faaliyet gösteren illegal yapılanmalar ile ilişkili olduğunuz anlaşılmıştır. Açıklamanızı yapın.”
Ayhan Bora Kaplan’ın bu soruya verdiği cevap şöyle:
“Bu kişilerin illegal bir işini duymadım, bilmiyorum. Ortak arkadaşlarımız vasıtası ile tanıştım. Her birini yılda bir kez belki görmem bile, kirve yapmamın nedeni ortak arkadaşlarımızın olmasıdır.”
SÜNNET DÜĞÜNÜ
Ayhan Bora Kaplan’ın geçen ağustos ayında Ankara’da oğlu için düzenlediği sünnet düğününe Barış Çakıcı, Necati Arabacı, Menderes Kutlu, Selahattin Yılmaz gibi isimlerin katıldığı, sünnet düğününde Serkan Kaya ile Sibel Can’ın da sahne aldığı ortaya çıktı.
Düğüne siyaset, iş dünyası ve sanat camiasından da çok sayıda ismin katılması tartışmalara neden oldu.
Odatv.com
Türk-İş: "Açlık sınırı 10 bin TL’yi aştı"
Acı haberler peş peşe geldi
Ordu Büyükşehir Belediyesi'nde 'kadro' skandalı
Avukat Rıza Koçak, hakimin tepki çeken "Bir seferliğine kuru ekmek yiyebilirler" sözlerini anlattı: "Aç bırakarak ifade almak hak ihlalidir"
İstanbul'da yaşanan deprem, AKP'li Mehmet Şimşek'in deprem vergilerinin nerelere harcandığını itiraf ettiği konuşmayı akıllara getirdi!
Ekonomi 1 Nisan’da McKinsey’e teslim!
Atatürk’süz 24 Kasım kamu spotuna tepki
'AKP'ye destek yüzde 35'in altına düştü, istifası beklenebilir bir şey''
Kurultay davası öncesi CHP Ankara teşkilatından net mesaj: "Liderimiz Özgür Özel’dir"
Mansur Yavaş 'Heykellere 342 milyon harcanmış ! Harcadığınız paranın faizini ödüyorum !'
Asgari ücreti bir tek o bildi! Özgür Demirtaş iki ay sonra yaşanacakları açıkladı
İzmir'de iğrenç görüntüler: Yaşlı adam, otobüse binen kızları eliyle taciz etti!
CHP'li üyenin sözlerine tahammül edemeyen AKP'li ve MHP'li üyeler Belediye Meclisi toplantısını terk etti!
Medipol'ün profesöründen skandal yorum! Tacizi ifşa edenler 'Ahlaksız' dedi!