“Emekliye fitre verilebilir” diyen Diyanet’in başındaki isim Ali Erbaş, “süper emekli” olacak. Mesleğinde 40 yılını tamamlayan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, bu yıl emekliye ayrılırsa 87 bin TL emekli maaşı alacak.1961 doğumlu olan 64 yaşındaki Erbaş’a, 2 milyon lira da emekli ikramiyesi ödenecek. Gelecek yıl 65 yaşına basacak olan Erbaş, 2026 Eylül ayına kadar göreve devam edip emekli olursa alacağı maaş ve ikramiye de, katsayı artışları ile daha artacak. 8 yılda 45 ülke dolaşan Erbaş, son olarak da Malezya, Endonezya ve Pakistan’a gitti. Halen Ankara’da 1404 lira kira ödediği tripleks lojmanda oturan Erbaş’ın, su, elektrik, doğalgaz, telefon giderleri de devlet tarafından karşılanıyor. On binler ise 14 bin 469 liralık en düşük emekli maaşı ile hayatta kalmaya çalışıyor.
1404 LİRALIK VİLLA
Konuşmalarında sık sık “Komşusu açken tok yatan bizden değildir, diyen bir peygamberin ümmetiyiz” ifadelerini kullanan Erbaş’ın villasının bulundaki Ankara’nın Bilkent semtindeki tripleks villaların kirası ise 100 bin liradan başlıyor. Bu villalar 40 milyon liradan satılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı, yoksul Müslümanlara verilmesi gereken fitrenin emekli ve asgari ücretliye de verilebileceği yönünde fetva açıklamıştı. Fetvada, “Ramazan ayında asgari ücretli ya da emekli maaşı alan birinin geçinemediğini düşünüyorsanız, fitrenizi verebilirsiniz” denildi. Emekliler de bu fetva üzerine “Eskiden biz fitre verirdik, şimdi fitreye muhtaç olduk’’ açıklaması yaptı. Erbaş bir süre önce de Audi A8 marka makam aracı kiralamış ancak tepkiler üzerine geri adım atıp ‘’Bana bir Audi’yi çok gördüler” demişti.

2017 yılından beri Diyanet İşleri Başkanlığı görevine sürdüren Erbaş, en uzun süre başkanlık yapan isim olacak. Sayısı 100’ü aşan gezileriyle de dikkat çeken Erbaş dün de Erdoğan’la gittiği Endonezya’daydı ve burada Din İşleri Bakanı Nasaruddin Umar ile mutabakat zaptı imzaladı.
Sözcü
Deniz Yavuzyılmaz'dan Irak-Türkiye petrol hattına ilişkin 229 milyon dolarlık kayıp iddiası: "Bu para, adeta bir kara delik olan Jersey Adası'nda buharlaşıyor. Bunun adı uluslararası soygundur!"23 izlenme
Gabar'da ve Kato'da petrol bulunduğu açıklanmıştı ama Türkiye'nin Rusya'dan petrol ithalatı rekora koşuyor44 izlenme
Ticaret Bakanlığı'ndan 'İsrail' iddialarına yalanlama35 izlenme
İlkokul öğrencisini ağlatan öğretmene ödül gibi ceza!70 izlenme
Benzine ve motorine büyük zam geliyor!70 izlenme
Üniversiteliler, 200 liralık KYK artışına tepkili! "Doğru dürüst doymuyoruz, evde doğalgaz yakamıyoruz"67 izlenme
AKP’nin ihtiyaç sahiplerine dağıttığı kömür çuvallarından taş çıktı60 izlenme
Tekirdağ’da kaymakamlık tarafından açılan kadroya KPSS’den en düşük puan alan kişi alındı!59 izlenme
Bülent Arınç’tan Sevda Noyan’a: Bunlar yüzünden insanlar başörtüsünden nefret edecek
Erdoğan diplomasını neden mahkemeye sunmuyor? Eski YARSAV Başkanı tek tek açıkladı: "13 ayrı çelişki var"
Zaferin 50'nci yılı: Kıbrıs Barış Harekâtı hangi koşullarda nasıl gerçekleşti?
Tarım ve Orman Bakanlığı ifşa listesini yeniledi: Sucuktan eşek eti, kaşardan nişasta çıktı