Milyonlarca vatandaşın gelirini artıracak emekliye zam düzenlemesi masada yer alırken, bir de ikramiye ödenmesi gündeme geldi. Sabah gazetesinin haberine göre; bu yıl Cumhuriyetin 100'üncü yılı dolayısıyla bayramlarda ödenen ikramiyelerden hariç, bir üçüncü ikramiye ödenmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı uzmanlarının hazırlık yaptığı öğrenildi.

Bir kereliğine ödenecek ikramiyenin miktarı üzerindeki çalışmalar devam ederken, ilk olarak masaya 5 bin lira rakamının geldiği ve bu rakam üzerinde uzlaşı sağlandığı bildirildi. Açıklamanın çalışma bittikten sonra ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

Öte yandan emeklilere yapılacak ara zam ile ilgili çeşitli formüller masaya geldi. Önümüzdeki ocak ayında SSK ve BağKur emeklileri bu yılın ikinci yarısında gerçekleşen enflasyon oranında zam, memur emeklileri de toplu sözleşme artışı ve enflasyon farkı alacak. Ancak bir iyileştirme de gündemde. Bu iyileştirmenin ocak artışıyla birlikte yapılabileceği gibi öncesinde de hayata geçirilebileceği ifade ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesini verdiği iyileştirme çalışması devam ederken, yapılacak ara zam konusunun ekim ayında TBMM'nin açılması ile gündeme gelmesi bekleniyor.
Kaynak: CNN Türk
halktv.com.tr
Özlem Çerçioğlu incinmesin diye Aydın’da OHAL manzaraları! O yol ilk kez kapatıldı37 izlenme
Enerji Bakanı Açıkladı: "Umman ile Gaz Anlaşması Yapacağız"30 izlenme
CHP'nin Ankara mitinginde konuşan vatandaş: "40 gün önce hacdan geldim ona bol bol dua ettim. Erdoğan gidecek, Cumhurbaşkanlığı'na Ekrem İmamoğlu gelecek"17 izlenme
Türkiye Bütçesinin Kara Deliği SARAY Ve DİYANET!203 izlenme
Liseli gencin sözleri yürek burktu: "Et döneri geç, tavuk döner yemek bile lüks geliyor. Belediye başkanlarını davet edelim: Hepiniz arabalarınızı satın"27 izlenme
Diyarbakır Barosu, Nevzat Bahtiyar için harekete geçiyor28 izlenme
Asgari ücreti nokta atışı bilen SGK Uzmanı İsa Karakaş, emekli ve memura yapılacak zammı açıkladı46 izlenme
Lütfü Savaş’tan çarpıcı ‘Yabancı oy’ açıklaması: Rakam verdi51 izlenme