Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, milyonlarca çalışan ve emeklinin düşük maaşlarına çözüm bulmadı ama bakanlığını ihya etti. Emeklilere yüzde 15’lik zam reva görüldü ve en düşük emekli maaşı 12.500 TL’den 14.469 TL’ye yükseltildi. Bakan Vedat Işıkhan’ın bu müjdesiyle(!) emeklinin evine yalnızca 3 kilogramlık kıyma zammı yapılmış oldu.
1.5 YILDA 30 MİLYON TL
Ancak Bakanlığa tonlarca et için milyonlar akıtıldı. Bakanlığın yemekhanesine üst düzey bürokrat ve personel için ise 6 ayda 17.8 tonluk et alındı. 18 çeşitlik et ihalesine 11.3 milyon TL ödendi. Bakanlığın son 1.5 yıllık et maliyeti ise 30 milyon TL’ye dayandı. Bakanlık 14 Haziran 2024’te ihale düzenleyerek 2025 yılı için 6 aylık et ve et ürünü alacağını duyurdu. İhale 20 Kasım 2025’te yapıldı, 16 Aralık 2025’te ise Miret firması ile sözleşme imzalandı.
Sözleşmeye göre 2.000 kilogram dana döş pençeta, 3.000 kilogram kemiksiz dana but, 1.500 kilogram dana ciğer, 600 kilogram dana işkembe, 500 kilogram dana kontrfile, 500 kilogram dana antrikot, 1.000 kilogram dana haşlamalık, 2.000 kilogram dana kuşbaşı, 1.000 kilogram dana rostoluk, 500 kilogram dana julyen, 2.100 kilogram kemikli ve kemiksiz kuzu but, 1.100 kilogram kemikli ve kemiksiz kuzu kol, 500 kilogram kuzu karski, 500 kilogram kuzu gerdan, 500 kilogram kuzu incik ve 500 kilogram kuzu kaburga satın alındı.

Etlerin özelliklerine ilişkin EKAP'ta yayınlanan teknik şartnamede, etlerin sinirleri ve kıkırdakları temizlenmiş sadece danakuzu eti olacağı vurgulandı. “Kızartıldığında kokuşma hissi vermeyecek. Haşlandığında kendine has lezzeti alınacak” şartları sıralanan şartnamede “Yenildiğinde lifleri ayrılacak, kolay çiğnenecek” denildi.
Sözcü
Bilimsel makalede gizlenen "Bismillahirrahmanirrahim" yazısının sırrı çözüldü137 izlenme
Adana'daki deprem sonrası korkutan görüntü: Dağdan ve yer altından toz bulutları yükseldi45 izlenme
Diyanet’in personel sayısı patlama yaptı!62 izlenme
Polis, HSK önünde açıklama yapmak isteyen Somalı ailelere biber gazıyla saldırdı!94 izlenme
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yeni gözaltılar60 izlenme
Kadınlar AKP'nin 'Aile Yılı' panosuna mor boya fırlattı! "Aile yılınız kadın katliamı, çocuk istismarı, yoksulluk demek"20 izlenme
Suriye'den 20 bin ton hububat ithal edilecek!192 izlenme
Türk bayrağı rekor denemesi hüsranla bitti: Onlarca öğrenci yaralandı41 izlenme
Gazeteci Murat Yetkin'den bomba iddia: CHP listelerinden Meclis’e 15 vekil sokan DEVA Partili yetkilinin "Ticaret böyle yapılır" dediğini belirtti!
Çiftçiye destek için kurulan Ziraat Bankası, kulüplerin tüm borçlarını ödeyecek!
Almanya'dan sonra ABD televizyonları da Erdoğan'la alay etti !
“Kan ağlıyoruz” diyen çiftçiler dert yandı: "Böyle devam ederse çiftçi kalmayacak"