Seçimin ‘anahtar' partisi haline gelen Saadet Partisi'nin (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 81 il başkanı ile Ankara'da yaptığı toplantıda, AKP ile MHP ittifakına neden katılmadıklarını net bir biçimde anlattı.
İşte Karamollaoğlu'nun sözleri..
‘MİLLİ OLMAK: Belli bir istikamette olanlar bir araya gelebilir ama onların yanında olmayanlar için ‘gayrimilli', hatta ‘hain' gibi bir hava estirmeye kawla kucaklayabilmektir. Siz milletin yarısını elinizin tersiyle itip kendinizi milli addederseniz, bu komik kalır.
SAADET PARTİSİ REHBERDİR PUSULAYIZ: Şu anda Saadet Partisi rehberdir, pusuladır. Saadet Partisi dışında bir Milli Görüş olmaz. Milli Görüş, Necmettin Erbakan Hoca'nın kurduğu bütün fabrikaları satıp yıkmak değildir. Bu ülkeyi borca mahkûm etmek hiç değildir. Şahsiyetli bir dış politika izlemek yerine, AB'nin kapısına yapışmak da değildir. Bunları yapamıyorsan, Milli Görüş iki dudağının arasında bir laf olarak kalır. Adalette 80'inci sırada, yolsuzlukta zirve yapan ülkeler arasında sayılamayız. Ekonomide dışa bağımlı, borca mahkum bir ülke olmayız. Faiz bütçesi istemiyoruz. Asgari ücreti açlık sınırında, topraklarının çoğu ekilmeyen, çiftçileri mağdur, geçim sıkıntısı çeken bir ülke olmak istemiyoruz. Avrupa'nın, Amerika'nın etine, sütüne, mercimeğine, samanına, buğdayına muhtaç bir ülke olmak istemiyoruz. ROTAYI ŞAŞIRDILAR: Bugün içinde bulunduğumuz durum, 15 yıl öncesiyle kıyaslanamaz. Irak'ta kendi iradesini ABD'nin iradesine teslim ettikten sonra rotayı şaşırdı bu arkadaşlarımız. Orada 1.5 milyon insan katledildi. O katillere destek verenler, bu vebalden kurtulamaz. ‘Allah bizi affetsin' demek yetmez. O hatadan dönmesi icap eder. Bu iktidar politika belirlemede tasnif bile yapamıyor. Ekonomi, eğitim, sosyal problemler konuşulmuyor. Bunların derdi İstanbul Kanalı ve 14 tane şeker fabrikasının özelleştirilmesi. Bu mu memleketi düze çıkaracak? Bu nasıl milli bir mantık?
http://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/spliderindenakpyinedenreddettiginianlatti2265253/
Geçmişini unutan AKP'li vekil beyin yaktı ! 'Cemaat'i devlete CHP yerleştirdi'2157 izlenme
Dudak çatlaması nasıl geçer?36 izlenme
Nurcu Rektörden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çok ağır sözler! "O kararları mafyaya dayanarak mı alıyor?"99 izlenme
Karadenizi sadece corona değil işsizlik de vuruyor! 210 işçi alımı için 22 bin 956 başvuru yapıldı!49 izlenme
RTE '3.Havalimanı'nın ilk 12 yılı için sembolik 342 milyon Euro gelir garantisi verildi' derken, Sayıştay raporu 6.3 Milyar Euro diyor !160 izlenme
Hollandalı çete lideri 'Bolle Jos'un kardeşi de İstanbul'da yakalandı33 izlenme
Kızılay Başkanı istifa etmesi gerekirken Süleyman Soylu gibi tehdit etti!354 izlenme
Orman Bakanlığı uçak bulamayınca helikoptere 5 kat para ödemiş!60 izlenme
Bayramda köprü ve otoyollar ücretsiz mi?
“Hoş geldiniz” yazılı kapıların faturası ortaya çıktı: AKP'li belediye misafirperverlikte sınır tanımadı
Cumhuriyet’in ilk pandemi hastanesi, Sağlık Bakanlığı tarafından yıkıldı !
Memur emeklilerinin zam farkını alacağı tarih belli oldu