Tüm Emeklilerin Sendikası Çankaya Şube Başkanı Ayşe Akgül, "Beklentimiz; emeklilerin enflasyona ezdirilmeden, insani yaşam koşullarına uygun maaş artışının yapılmasıydı. Ne yazık ki iktidar, beklentilerimizden öteye emeklileri açlıktan ölüme mahkum etmekte tereddüt etmedi" dedi. Bir emekli ise ANKA Haber Ajansı'na "Çok dar geçiniyoruz. Gördüğünüz gibi ben bir ayda 22 kilo verdim. İstediğim gıdayı alamıyorum. Çorba, çorba, çorba... Bunlarla da tabi olmuyor. Beslenemiyoruz" diye konuştu.
"İKTİDAR, EMEKLİLERİ AÇLIKTAN ÖLÜME MAHKUM ETMEKTEN TEREDDÜT ETMEDİ"
Tüm Emeklilerin Sendikası Çankaya Şube Başkanı Ayşe Akgül, basın açıklamasında şunları kaydetti:
"Ocak ve temmuz aylarında yılda iki kez olmak üzere, çalışanların ve emeklilerin maaşları ülkemizde seyreden yüksek enflasyon nedeniyle yeniden belirleniyor. Beklentimiz; emeklilerin enflasyona ezdirilmeden, insani yaşam koşullarına uygun maaş artışının yapılmasıydı. Ne yazık ki iktidar, beklentilerimizden öteye emeklileri açlıktan ölüme mahkum etmekte tereddüt etmedi.
"HER ŞEYE AMA HER ŞEYE AMANSIZ ZAMLAR YAPILIRKEN, EMEKLİLER GÖRMEZDEN GELİNEMEZ"
6 milyonun üzerinde emekli temmuz artışlarından hiç yararlanmadı. 1 lira dahi maaşları artmadı. 3 milyonu aşkın emekli 1 liradan başlayan 'maaş artışlarıyla' adeta şoka girdi. Geri kalan emeklilerin maaşı sadece yüzde 25 arttırıldı. Akaryakıta yapılan zamlar sadece 2 ayda yüzde yüze dayanırken, 28 Mayıs'tan bu yana temel tüketim malları, kiralar, dayanıklı tüketim ürünleri, her şeye ama her şeye amansız zamlar yapılırken, emekliler görmezden gelinemez. Bu demokratik değil, bu adil değil, bu vicdani değil, bu insani hiç değildir.
"EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 15 BİN LİRA OLMALIDIR"
Domatesin 35 lira, biberin 40 lira, üzümün 50 lira, yeşil fasulyenin 70 lira olduğu bir Türkiye hayal etmemiştik. Bir karpuz 100-150 lira, et 400 liradan başlıyor. Ekmek 7,5 lira, simit artık bizler için lüks oldu.
Bize simidi lüks hala getirenlerden bu yerel seçimlerde hesabını soracağız. Yasa gereği kamu çalışanlarına verilen artış, memur emeklilerine de verilmesi gerekirken, onu da kestiler. 8077 liralık artışları emeklilere vermediler. Buradan iktidara sesleniyoruz. 1 Temmuz'dan geçerli olmak üzere en düşük emekli maaşı 15 bin lira olmalıdır. Ayrıca memurlara verilen 8 bin 77 liralık ek zam bütün emeklilere verilmelidir."
Odatv.com
Yavuz Bingöl'ün özgürlük anlayışı! 'Yurt dışına gidin, orada yere tüküremezseniz, burada tükürüyorsunuz!'
İşsizlik yüzde 12’ye koşuyor!
Erk Acarer'den yeni açıklama: "Emre Olur İstanbul uçağından indirildi"
Sosyal medya düzenlemesi tartışılırken canlı yayın karıştı, Ersan Şen çılgına döndü!
İmamoğlu'nun başdanışmanından 'alternatif aday' açıklaması geldi! "İmamoğlu'suz bir seçim yok!"
IMF en borçlu ülkeleri açıkladı: Türkiye'nin sırası dikkat çekti
Meclis’te 15 Temmuz şehit ve gazileri için toplanan yardım paraları gerginliği!
İmamoğlu’ndan Boğaz yönetmeliği açıklaması: Boğazlarında kalır…
Sağlık emekçisi genç, ‘Gençler çalışmıyor’ diyen AKP’li seçmene cüzdanını gösterip isyan etti!
Mansur Yavaş'tan belediyenin tüm birimlerine tasarruf genelgesi