Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, 65 yaş üstü vatandaşların şehir içi ücretsiz toplu taşıma haklarında yaşanan aksaklıkların giderilmesi ve gereken tedbirlerin alınmalı talebiyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'a mektup gönderdi.
'65 YAŞ ÜSTÜNÜN ÜCRETSİZ ULAŞIM HAKKI İHLAL EDİLİYOR'
Ergün, mektubunda, 65 yaş ve üzerindekiler ile yüzde 40 ve üzeri engelli raporu olan vatandaşların şehir içi toplu taşımadan ücretsiz yararlanma hakkının kanunla düzenlendiğini belirtti. Birçok ilde özel halk otobüsü işletmecilerinin maliyet artışını gerekçe göstererek 65 yaş üstündekilerin ücretsiz ulaşım hakkını ihlal ettiğini anımsatan Ergün, mektubunda şu ifadeleri kaydetti:
"Anayasal ve yasal güvence altına alınmış bulunan ulaşım hakkının sürdürüldüğü dönem içerisinde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın maddi ve manevi desteği takdire şayan olmuştur. Bugün gelinen noktada ise bu güzel hizmetin toplu taşıma hizmeti gören bazı özel halk otobüsü sahiplerince sekteye uğratılmak istendiği açıkça görülmektedir. Anayasaya ve yasal düzenlemeye aykırı olan bu girişimler sonucunda bazı illerimizde tatsız hadiselerin yaşandığı emeklilerimiz ve yaşlılarımız tarafından kuruluşumuza da iletilmiştir"

'BU TÜR GİRİŞİMLERİ ESEFLE KINIYORUZ'
Emekli ve yaşlıların yasal haklarını engellemeye yönelik tutum ve davranışların kabul edilemez olduğunu vurgulayan Ergün, 'Bakanlığımızın bu konuda göstermiş olduğu hassasiyetin farkında olarak, emekli ve yaşlılarımızın kazanılmış haklarının korunması yönünde göstereceğiniz her türlü gayretin destekçisi olacağımızı bilmenizi isteriz. Yaklaşan '1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü' vesilesi ile yaşlılarımıza yönelik bu tür girişimleri esefle kınıyoruz. Emeklilerimiz ve yaşlılarımız toplumun annesidir, babasıdır. Bu değerlerimize gösterilecek saygı ve ilgi toplumumuzun geleceğe güvenle bakmasının yegane ölçüsü olacaktır. Gerekli tedbirlerin bir an önce alınarak, yasal hakların; şahıs, grup ya da zümrelerin inisiyatiflerine bırakılamayacağının topluma ilk ağızdan anlatılmasını temenni ederiz' ifadelerini kullandı.
bursahakimiyet.com.tr
Erdoğan 'darbeci' dediği Sisi'yle görüşmek için 12 yılın ardından Mısır'a gidiyor37 izlenme
Erdoğan istedi, hakaret ettiği iddiasıyla 16 yaşındaki lise öğrencisine jet hızıyla ceza çıktı24 izlenme
Vatandaş o olayı hatırlattı, ekonomiye tepki gösterdi: "Dolar 1.60 oldu diye Ecevit'in önüne kasa atmışlardı, şimdi kimsenin sesi çıkmıyor"30 izlenme
Erdoğan'ın “Gara’nın sorumlusu devlettir” sözünü yorumlayan CHP'li Eren Erdem'e 'Cumhurbaşkanına hakaret'ten soruşturma!57 izlenme
Sağlığın çöküşünün fotoğrafı25 izlenme
Kredi borcunu ödeyemeyen çiftçi hapse atıldı, eşi Erdoğan'a seslendi 'Hangi faize karşısınız? Tarım Kredi yüzde 71 faiz uyguladı haberiniz var mı?'53 izlenme
Kaz Dağları’nı katleden şirketin müdüründen ‘garip’ savunma!254 izlenme
Cezaevindeki insan sayısı son 10 yılda neden yüzde 100’den fazla arttı?66 izlenme
Türkiye Kayak Federasyonu'na, federasyonun malzemelerini tekrar satmışlar!
Nevzat Bahtiyar'ın Narin'in cesedini taşıdığı araçta delil toplama görüntüsü dava dosyasına eklendi
Tutuklanan müteahhit Kızılay Şube Başkanı çıktı! Adıyaman’da yaptığı site 70 kişiye mezar olmuştu
Çiftlik Bank soruşturmasında flaş gelişme! Kırmızı bültenle aranıyordu, yakalandı