Cumhuriyet'ten Hüseyin Hayatsever'in haberine göre İdlib’de bir “vekâlet savaşı” sürdürüldüğüne dikkat çeken Ertürk, “Ancak iktidar kime vekil olduğunun farkında değil. İdlib’de ABD Türkiye’yi söylem düzeyinde destekliyor, çünkü Suriye’de Türkiye’yi vekil güç olarak kullanmaya çalışıyorlar” diye konuştu. Barış Pınarı Harekâtı başlatıldığında ABD’nin Türkiye’ye harekâtı durdurması için baskı yaptığını, ancak İdlib’de destek verdiğine dikkat çeken Ertürk, “Bu bile bu konunun anlaşılması için yeterlidir. ABD, İdlib’de Türkiye’yi söylemsel olarak destekler, fakat Rusya’yla çatışma yaratacak somut bir destek vermez, vermiyor” ifadelerini kullandı.
"NATO'DAN DESTEK BEKLENMEMELİ"
İdlib için NATO’dan istenen desteğin de sonuçsuz kalacağını söyleyen Ertürk, “NATO’nun buraya gelmesi için 5. maddesi çalışmaz, çünkü Türkiye’nin topraklarına bir saldırı yok. Öte yandan NATO’da tüm kararlar oybirliğiyle alınıyor, Rusya’yla çatışma istemeyen birçok NATO üyesi var, buradan böyle bir karar çıkması da beklenemez” dedi. Türkiye’nin çıkarlarının askerlerini İdlib’den çekmeyi gerektirdiğini söyleyen Ertürk, “Böyle bir adım atılırsa Türkiye, ahlaki ve meşru zemine gelmiş olur. Fakat maalesef iktidar hâlâ İhvancı ideoloji peşinde koşuyor ve öyle bir yere geldik ki Türkiye’nin çıkarları ve güvenliğiyle iktidarın çıkarları ve bekası çatışıyor. İktidarın yapmak istedikleri, Türkiye’nin çıkarları ve güvenliğiyle çatışıyor” dedi.
http://www.krttv.com.tr/gundem/emeklitugamiralturkererturktensuriyeveidlibyorumuh28068.html
Eren Erdem'in itirazına ret86 izlenme
Doğukan Çep'in gazetelere servis edilen ifadesinin yalan olduğu ortaya çıktı! Sinan Ateş’in öldürülmesini torbacı cinayetine çevirmek için yalan ifade servis edilmiş46 izlenme
Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nun lüks araç ihalesi AKP'li isme verildi!65 izlenme
Market zincirlerine 'zam' cezası kesen devlet, kendi marketinde zam yaptı!35 izlenme
Suriye'de keyifler yerinde: Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın eşi Esma Esad'ın Suriye'de bir fabrikaya yaptığı ziyaret gündem oldu39 izlenme
Proje yarım kaldı: 3. Köprüde demiryolu unutuldu!51 izlenme
Turhan Çömez Fahrettin Koca'nın ağzından iktidarın sonunu açıkladı47 izlenme
Polatların muhasebecisi de tutuklandı28 izlenme