SSK ve BAĞKUR emeklileri, 2026 yılının ilk 6 ayı için yüzde 12,19 oranında maaş zammı aldı. En düşük emekli aylığı ise yapılan yasal düzenlemeyle yüzde 18,4 artışla 16 bin 881 liradan 20 bin liraya yükseltildi. Maaş artışlarının ardından şimdi de milyonlarca emekli, Ramazan Bayramı öncesinde bayram ikramiyelerine zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyor.
Halen 4 bin lira olarak ödenen emekli bayram ikramiyeleri için Ankara’da çeşitli artış senaryoları gündeme gelmiş durumda. Ekonomi yönetiminin bütçe dengeleri doğrultusunda değerlendirme yaptığı belirtilirken, resmi bir çalışma henüz açıklanmış değil.
SGK Baş Uzmanı İsa Karakaş, emekli ikramiyelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Karakaş, ikramiyelerin doğrudan Hazine kaynaklarından karşılandığını hatırlatarak, bu nedenle karar sürecinde ekonomi yönetiminin belirleyici olduğunu ifade etti.
Karakaş’ın aktardığı bilgilere göre, kulislerde en çok yüzde 25 ile yüzde 50 arasında artış formülleri dile getiriliyor. Yaklaşık 17 milyona yakın emekli ve hak sahibini ilgilendiren düzenlemede, yüzde 25’lik artış yapılması halinde ikramiyenin 5 bin liraya çıkabileceği konuşuluyor.
Ramazan Bayramı’nda ikramiyenin 5 bin lira seviyesine yükseltilmesi, Kurban Bayramı’nda ise 6 bin liraya çıkarılması ihtimali değerlendiriliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu çerçevede ikramiyeleri 5 bin 500 ile 6 bin lira aralığına yükseltebileceği konuşuluyor.
Biz umut tüccarlığı yapmıyoruz. Kimseyi kandırmaya gerek yok. 1 maaş diyenler var. Böyle bir şey söz konusu değil. 56 bin lira arasında olması bekleniyor.
Sözcü
Belediyelere El Fatiha!591 izlenme
Validen sonra AKPli belediye başkanından da şeyhe ziyaret!41 izlenme
CHP'den AKP'li Rümeysa Kadak'a sert tepki: "Vekilin uğraştığı şey bu!"76 izlenme
Eski AKP'li günah çıkartıyor: Bunlara (bilmeden) hizmet etmişiz207 izlenme
Yaşar Okuyan'dan Erdoğan'a 'İnce ile fazla uğraşma, İnce'yi tanıyorsam seni sandığın dibine gömer !'1549 izlenme
Rektörden ilginç dolar yorumu! "Gündelik hayatımda hiç yer işgal etmiyor"172 izlenme
AKP'nin 'Adalet' anlayışı! AKP’li başkanların dosyaları rafa kalktı!350 izlenme
Gece yarısı tabela operasyonu!780 izlenme
65 ili esir aldı zarar yüzde 100! ‘6 Şubat depremi gibi’… Felaketin sayısı bini aştı
Deprem vergisine zam geldi!
Levent Gültekin 'Tayyip Erdoğan'ın elinden dini alalım, sudan çıkmış balığa döner !'
Akşener bir vatandaşın sözlerine kızdı! Korumaların araya girmesiyle durum daha da kötüleşti.