Halk TV muhabiri Gül Gündüz ve kameraman Murat Kibar, aile sağlık merkezlerini gezdi. Faturalar gittikçe kabarmış. Bayrampaşa'da iki katlı aile sağlığı merkezine kullanım oranları aynı olmasına rağmen Aralık 2021'de 2 bin 464 TL fatura gelirken, Ocak 2022'de 3 bin 750 TL gelmiş. Şubat elektrik faturası ise 4 bin 784 TL'ye kadar çıkmış.
Aile sağlığı merkezinin gideri sadece elektrikle sınırlı değil. İstanbul Tabip Odası Yönetim kurulu Üyesi Recep Koç, "Buranın temizlik maddesi giderleri, kağıt masrafları 34 misli arttı" dedi. Sadece elektrik değil doğalgaz faturasını da gösterdi.

'Yeterli ödenek yok'
Aslında gider ödenekleri arttı. Temmuz 2021'de ödenekler yüzde 6 artarken, ocak 2022'de yüzde 30 arttı. Ama Koç, "Bütün giderleri karşılamaya verilen ödenekler yetmiyor" dedi.
Tek katlı bir başka aile sağlığı merkezinde de fatura kabarmış. Geçtiğimiz ay 6 bin TL gelen fatura 10 bin TL'ye çıkmış. sabah 7, akşam 6 çalışan aile sağlığı merkezlerine gelen bu faturalar karşısında hekimler çözüm için Sağlık Bakanlığı'na işaret etti.


Recep Koç:
"Sağlık Bakanlığı'nın madem ki bizler kamu görevi yapıyoruz. Adliyeler, karakoların faturalarını bakanlık öderken, biz neden kendimiz ödüyoruz?"
Türkiye Varlık Fonu'na aktarılan 75 milyon liralık Milli Piyango parası için kampanya başladı!127 izlenme
Mavi Vatan’a Norveç de geldi Türkiye yok19 izlenme
Komisyonda 'Umut Hakkı' gündemi: MHP 'uzlaştık' dedi, CHP 'şerh' düştü13 izlenme
Etiler’deki kaçak inşaat yargıya taşınıyor30 izlenme
Kabineyi toplamadı, toplantıya katılmadı: Kulislerde konuşulanlar ortaya çıktı, Erdoğan ne yapıyor?36 izlenme
Mansur Yavaş hangi partiden aday olacağını açıkladı29 izlenme
CHP teşkilatına saldırı!155 izlenme
CHP’li Kılıç’tan Erdoğan’a ‘vitrin mankeni’ yanıtı!119 izlenme