Bu sabah FOX TV'de Çalar Saat programında İsmail Küçükkaya'nın konuğu olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener “Sayın Abdülhamit Gül'ün açıklamalarını dinledim inşallah dediğini yapar ama Sayın İmamoğlu'na Kanal İstanbul'a karşı çıktığı için devlete karşı çıkmaktan soruşturma açıldı. Soruşturmanın özelliği şu: Devletin projesine karşı çıktığı için bölücülük yapmakla suçlanıyor. Bütün bunlar nedir? Bütün bunlar sistemin tartışılmadığı, yamalı bohçaya döndüğü sistemin getirdiği sonuçlar” dedi.
Küçükkaya'nın söz konusu soruşturmanın açıldığından emin olup olmadığını sorması üzerine Akşener, “Evet, soruşturma evrakını gönderdi bana Sayın İmamoğlu” ifadelerini kullandı.
ONGUN: YAZILI İFADE İSTENDİ
Akşener’in ifadelerinin ardından bir açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, şunları söyledi:
– İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu hakkında açılan Kanal İstanbul soruşturması açıklaması doğrudur. T.C. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği tarafından Sayın Ekrem İmamoğlu hakkında “Ya Kanal Ya İstanbul” “Kanal İstanbul'a Kimin İhtiyacı Var” afişleri ile ilgili olarak inceleme başlatıldığı tebliğ edilmiştir.

– Bu inceleme kapsamında afişlerin Anayasa’nın 104., 123. ve 127. maddelerinde belirtilen “İdarenin bütünlüğü ilkesine ve devlet politikasına kamu kaynağı kullanılarak muhalefet edilmesinin mümkün olmadığı” iddialarıyla yazılı ifadesinin 7 gün içinde verilmesi istenilmiştir.
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/sondakikaekremimamoglunakanalistanbulsorusturmasi6127272/
Alevi yurttaşlara küfür ve hakaret etmişti: Gözaltına alındı!49 izlenme
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Rusya'nın doğalgaz vanasını kapatmasından dolayı Türkiye bundan etkilenmez."24 izlenme
“3Y’yi bitireceğiz” sözü verildi ama... 23. yaşını kutlayan AKP, 22 yıllık iktidarında ülkeyi perişan etti20 izlenme
Türkiye dünya gıda enflasyonu liginde 4. sıraya yükseldi!42 izlenme
Sedat Peker adına bazı şehirlerde muhtaç ailelere kurban bağışı yapıldı33 izlenme
Doğa harikası Perşembe Yaylası için altın arama ruhsatı verildi! "Güzel olan her şeye düşman mısınız?"39 izlenme
Banka sessizliğini bozdu! Terim Fonu için Denizbank’tan ilk açıklama21 izlenme
Merkez Bankası dövizde arka kapı satışına geri döndü33 izlenme
Diyarbakır Valiliği açıkladı: Okullar bir gün tatil edildi
Hüsnü Mahalli'ye ‘cumhurbaşkanı ve kamu görevlilerine hakaretten' hapis cezası
HÜDA PAR'lı siyasetçi sahte diploma alıp bir de mesaj atmış: "Meslektaş olduk!"
DSÖ, iklim değişikliğine karşı “acil ortak eylem” çağrısında bulundu