Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı 2 üst düzey bürokrat eskort tuttukları iddiasıyla disiplin kurulu tarafından ihraç edildi.
Diyanet'in Avrupa'da önemli bir kentte Din Hizmetleri Müşaviri olarak görev yapan bürokratlarından F.M.K. ve 'Din Hizmetleri Müşaviri' olarak görev yaparken daha sonra merkeze çekilen M.Ş.'nin, soruşturmalar sonucu ihraç edildikleri ortaya çıktı. Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, Diyanet müfettişlerine ifade veren tanıklardan biri, her 2 bürokratı eskort tuttukları iddiasıyla suçlarken, Diyanet üst düzey yetkilisi, “Her 2'si de Disiplin Kurulu kararıyla ihraç edildi, ama eskort iddiası doğru değil. F.M.K., idari yetersizlikten ihraç edildi. Önce ihraç edilen M.Ş. ise hakkındaki iddiaları çürüterek mahkeme kararıyla geri döndü” dedi. Diyanet'te, ihbar üzerine başlatılan ve çok gizli şekilde yürütülen soruşturmanın geçen yıl yapıldığı bildirildi. İddialar müfettişlerce soruşturuldu. Her 2 bürokratla ilintili Diyanet üst düzey yetkilisi ise ihraçları doğruladı.
“2 isim de soruşturma sonucu, Disiplin Kurulu kararıyla ihraç edildiler. Ancak, iddia edilen eskort kızlar konusu doğru değil. İhraç nedeni tamamen idari yetersizlikler. Ama biri zaten mahkeme kararıyla görevine geri döndü. Hakkındaki iddiaları mahkemede çürüttüğü için de suçlamak doğru değil.” Diyanet İnsan Kaynakları Genel Müdürü Akif Pusmaz da, “Personelimizle ilgili şikayet üzerine tahkikat yapılır. Tahkikat neticesinde personelle ilgili yaptırım yapılır. Ama şahıslarla ilgili bilgi veremem” açıklaması yaptı.
https://abcgazetesi.com/diyanetten2ustduzeyburokrateskorttuttuklariicinihracedildi357898
Eczacılar, miting için hazırladıkları 60 bin kumanyayı Bartın'a gönderdi39 izlenme
İstanbul'da sokak ortasında otlanan 2 deve sosyal medyada gündem oldu43 izlenme
AKP’lilerden AKP’li rektöre sert tepki: Cübbeni çıkart, siyasete gir47 izlenme
Gerici yazara göre Kuran kurslarında çocuklara cinsel saldırının sebebi Kemalistler!123 izlenme
Merkez Bankası’nın enflasyon tahmininde büyük artış37 izlenme
Artvin Borçkalılar Tebliğ Cemaati’ni şehirden kovdu 'Burada şeriat propagandası yaptırmayacağız !'335 izlenme
Tatil yörelerinde seçim molası: Plajlar boşaldı68 izlenme
İnce, bugün basın toplantısı düzenleyecek183 izlenme
KYK yurdunda yönetim 4 kişilik odaya 5. yatağı koymak isteyince öğrenciler ayağa kalktı!
İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk: Andımız’ın davasını AiHM’e taşıyacağım
172 bin çocuk yatağa aç giriyor siz rahat uyuyor musunuz?
Konsensus Başkanı Murat Sarı erken seçim için tarih verdi!