Ekonomist Bayraktaroğlu, sosyal medya platformu Twitter hesabından çok Merkez Bankası’yla ilgili çok konuşulacak bir paylaşım yaptı.
Merkez Bankası’nın yüzde 6.5 faiz ile 4.5 milyar dolar dış borçlandığı ifadelerini kullanan Memduh Bayraktaroğlu, karar için “Çok aptalca ama…” dedi. Ekonomist Memduh Bayraktaroğlu, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası 23 Eylül’deki para politikası kuruluna dikkat çekerek olası faiz indirimi sonrası dolar kuru öngörüsünde bulundu.
“MB yüzde 6.5 faizle 4.5 milyar dolar dış borç buldu.
Bankalardan da döviz mevduat karşılığı 4.5 milyar dolar çekti.
23 Eylül'de faiz indirimi için bu 9 milyar doları eşe dosta yandaşa satarak dolardaki muhtemel yükselişi önlemeye çalışacak.
Çok aptalca ama…”

GÖZLER İÇERİDE MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ KARARINDA
Önümüzdeki hafta iç ve dış piyasalar açısında önemli bir o kadar da kritik bir hafta olacak. Piyasalarda Amerikan Merkez Bankası FEd, Japonya Merkez Bankası ve İngiltere Merkez Bankası'nın faiz kararları takip edilecek. Yurt içinde ise gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararında olacak.
Anketlere göre, Merkez Bankası politika faizinin yüzde 19'da sabit tutulması bekleniyor.
Kılıçdaroğlu gündeme getirmişti: İstanbul’da yakalanan metamfetamin oranı 20 kat arttı!23 izlenme
Emine Erdoğan 'İsraf etmeden tevazu ile yaşamak bir seçenek değil, Müslüman olmanın gereğidir'426 izlenme
Erdoğan 'Bana hakaretten kimseye soruşturma açılmadı' diyerek sunucuyu azarlamıştı, Sedef Kabaş Erdoğan'a hakaretten tutuklandı!48 izlenme
Portekiz Başbakanı Costa, yolsuzluk soruşturmalarının ardından istifa etti27 izlenme
Yeni tablo ortaya çıktı: İşte 2023'te beklenen zamlı emekli maaşları!55 izlenme
Vahşetle gündeme gelen tarikat yurdu kaçak çıktı!56 izlenme
Son Cumhurbaşkanlığı anketi açıklandı! AKP son bir ayda oy kaybetti127 izlenme
Türk televizyonlarında tarihi skandal! Canlı yayında eşinin cinsel içerikli videosunu izletti!67 izlenme