SÖZCÜ yazarı Yılmaz Özdil için ‘Öldüklerinde cesetleri camilerimize sokulmasın’ şeklinde paylaşım yapan Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’nde öğretim görevlisi Ebubekir Sifil’in hakkında başlatılan soruşturma takipsizlikle sonuçlanmıştı.
KÖŞE YAZISI ÜZERİNE SUÇ DUYURUSU
Özdil de kendisini tehdit eden Sifil’e, köşesinde kaleme aldığı ‘Yobazın Tehdidi' başlıklı yazısında geçen ‘yobaz' ve ‘insanlıktan çıkma' ifadelerinin kendisine karşı işlenmiş aleni hakaret suçu olduğu iddiasıyla savcılığa şikayette bulundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, suç duyurusu üzerine Özdil hakkında, “hakaret” ve “halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama” suçlarından soruşturma başlatarak Özdil’i ifadeye çağırdı.
SİFİL HAKKINDA TAKİPSİZLİK VERİLMİŞTİ
Yılmaz Özdil'in avukatı Celal Ülgen, savcılığa gönderdiği ön savunmada, SÖZCÜ yazarı Yılmaz Özdil için ‘Öldüklerinde cesetleri camilerimize sokulmasın’ şeklinde paylaşım yapan Ebubekir Sifil hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın takipsizlik kararı verdiğini ve bu karara da itiraz ettiklerini anımsatarak, “Ebubekir Sifil, Twitter'da Diyanet İşleri Başkanlığına seslenerek, kendince İslam dışı olarak nitelediği gazetecilere ve aynı düşüncede olan bir kesime karşı halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmiştir. Bu nedenle müvekkilimizin söylediği ve yazısında belirttiği yobaz ve insanlıktan çıkma gibi sözcükler ağır bir eleştiri olarak kullanılmıştır. Müvekkillerimizden söz ederken ‘cesetleri' diye hakaret edilen ‘camiye alınmasın' diye ötekileştirilen müvekkilimizdir. Bu nedenle hakaret suçu da bulunmamaktadır” ifadelerine yer verdi.
96 kişiye mezar olan apartmanın müteahhidi ‘kabahatim yok’ dedi!35 izlenme
Para yalının çatısına gitti öğrenci yurdunu su bastı20 izlenme
Beykoz Belediyesi davasında ara karar: Alaattin Köseler yine tahliye edilmedi15 izlenme
AKP'li başkan kesintisiz övünce, Binali Yıldırım bile bakışlarıyla 'Yeter' dedi15 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 54.100 yeni vaka tespit edildi, 68.895 kişi sağlığına kavuşurken, 136 kişi hayatını kaybetti!53 izlenme
Savcılık kadınları hedef alan o paylaşımı eleştiri saydı, takipsizlik kararı verdi!55 izlenme
Cübbeli Ahmet'in kızının lüks cipin fiyatı dudak uçuklattı34 izlenme
"Hüdapar kaç kişiyi domuz bağıyla öldürdü" diyen gence AKP'li kadından tepki çeken sözler: "Kaç tane ölüsü var onların"58 izlenme
ÇAYKUR zam yaparak milyonlarca lira zararını vatandaşın omuzlarına yıktı!
PKK'lılara 'Eve Dönüş Yasası' mı geliyor?
Sinan Ateş cinayetinin gerekçeli kararındaki şifreler neler? Ayşe Ateş anlattı: "Kaçınılmaz sona doğru yaklaşıyorlar"
Instagram’ın BTK’ya yaptığı savunma ortaya çıktı