ABD ile Türkiye arasında çıkan Brunson krizini çözmek için ABD'ye heyet gitti.
Türk heyeti ile ABD'li yetkililerin görüşmeleri dövizin ateşini söndürmedi.
Dövizde yükseliş durdurulamazken, güne 5,30 Türk Lirası civarında başlayan dolar kuru, saat 10.10 itibarıyla 5,44 seviyesini görerek tarihi rekorunu tazeledi. Dolar daha sonra 5.41 seviyesine düştü.
1 Euro ise 6.27 TL'ye yükseldi.
TÜİK: TEMMUZ’DA EN ÇOK KAZANDIRAN EURO OLDU
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Temmuz’da en çok reel getiri sağlayan finansal yatırım aracının Euro, en çok kaybettiren finansal yatırım aracının Borsa İstanbul Endeksi (BIST 100) olduğunu açıkladı.
TÜİK tarafından açıklanan “Finansal yatırım araçlarının reel getiri oranları – Temmuz” verilerine göre;
En yüksek aylık reel getiri, yurt içi üretici fiyat endeksi (YİÜFE) ile indirgendiğinde yüzde 1.07, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise yüzde 2.30 oranlarıyla Euroda gerçekleşti.
YİÜFE ile indirgendiğinde; yatırım araçlarından dolar yüzde 1.04 oranında yatırımcısına kazandırırken; mevduat faizi (brüt) yüzde 0.58, külçe altın yüzde 1.89, BIST 100 endeksi yüzde 3.02 ve devlet iç borçlanma senetleri (DİBS) yüzde 4.33 oranında yatırımcısına kaybettirdi.
DÖVİZ KAZANDIRDI BORSA İSTANBUL KAYBETTİRDİ
TÜFE ile indirgendiğinde ise dolar yüzde 2.27 ve mevduat faizi (brüt) yüzde 0.63 oranında yatırımcısına kazandırırken; külçe altın yüzde 0.70, BIST 100 endeksi yüzde 1.84 ve DİBS yüzde 3.17 oranında yatırımcısına kaybettirdi.
Dolar üç aylık değerlendirmede; YİÜFE ile indirgendiğinde yüzde 7.85, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 11.94 oranında yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı oldu.
BİST 100 endeksi, YİÜFE ile indirgendiğinde yüzde 21.55, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 18.57 oranında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.
Altı aylık değerlendirmeye göre dolar;
YİÜFE ile indirgendiğinde yüzde 8.50, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 16.22 oranında yatırımcısına en yüksek kazancı sağladı.
Aynı dönemde BIST 100 endeksi, YİÜFE ile indirgendiğinde yüzde 30.40, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 25.44 oranında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.
YILLIK DEĞERLENDİRMEDE EN YÜKSEK REEL GETİRİ EURODA GERÇEKLEŞTİ
Finansal yatırım araçları yıllık olarak değerlendirildiğinde Euro; YİÜFE ile indirgendiğinde yüzde 8.66, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 17.25 oranında yatırımcısına en fazla reel getiriyi sağladı.
Diğer taraftan, BİST 100 endeksi YİÜFE ile indirgendiğinde yüzde 27.68, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 21.97 oranlarıyla yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.
https://odatv.com/saniyesaniyefakirlesiyoruz09081817.html
Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, önümüzdeki günlerde Ukrayna'ya dört Sovyet MiG-29 savaş uçağı gönderecek25 izlenme
Teröristlerin saldırı öncesi el ele görüntüleri ortaya çıktı!238 izlenme
Orhan Sümer Meclis gündemine taşıdı: Millet Bahçesi ihalesini yarım bırakan şirkete 817 milyon liralık ihale verildi!40 izlenme
Yurt dışında oy kullanan seçmenlerin sayısı 1. turu geçti30 izlenme
Yandaş yazarın talebi olay oldu!847 izlenme
Erdoğan’ın mahallesinden Binali Yıldırım’a zehir zemberek sözler 'Kukla mı diyeyim, zavallı mı diyeyim !'168 izlenme
Son dakika! TOKİ'den ev alıp borcunu kapatmak isteyenlere indirim kampanyası! Erdoğan detayları yarın açıklayacak29 izlenme
'Sizce Türkiye uçuşta mı?' sorusuna vatandaştan çok çarpıcı sözler! 'Burası muz cumhuriyeti olduğu için...'95 izlenme
Ortalığı toz duman edecek seçim anketi! Ankara kulisleri bu sonuçlarla sallandı
Narin'in kopuk bacağının sırrı çözüldü: Narin’in bedenindeki detaylar yürek dağladı
Eski emniyet müdürü Hanefi Avcı'dan kritik Sedat Peker değerlendirmesi "Bildiklerinin yüzde 10'unu anlattı"
Türk ekonomisini bekleyen yeni tehlike