İstanbul Tabip Odası (İTO) Aile Hekimleri Komisyonu, TTB Aile Hekimliği Kolu’nun “Aile Sağlığı Merkezi Mekânları İçin Harekete Geçiyoruz” başlığıyla hazırladığı programı, pandemi raporunu, ASM Covid19 aşılama sürecini görüşmek amacıyla toplandı.
Toplantıda; Ocak ayından beri ağırlıklı olarak Aile Sağlığı Merkezlerinde uygulanan Sinovac aşılarının, önceden ilan edilen programın çok gerisinde kaldığı, kronik hastalığı olan kişilere, belli risk grubu meslek mensuplarına dahi aşının yapılmaya başlanmadığı dile getirildi.
Covid19 salgınına karşı, toplumsal bağışıklamanın sağlanabilmesi amacıyla aşılamanın toplumun büyük çoğunluğuna hızlı ve etkin yapılabilmesi gerektiği ancak aile hekimlerine yeterli dozda aşının sağlanmadığı buna karşın seyyar aşı birimlerinin düzensiz biçimde toplu alanlarda aşılama görüntülerine anlam verilemediği vurgulandı.

NEDEN GRİP AŞI DAĞITILDIĞI ANLAŞILAMADI
Aile hekimlerine kayıtlı birçok vatandaşın neden Covid19 aşısı olamadığı sorusu cevaplanmamışken, bu hafta başında aile hekimlerine Sağlık Müdürlüğü tarafından sınırlı sayıda grip aşısı dağıtılmasının da anlaşılamadığı dile getirildi.
Toplantıda ayrıca TTB Aile Hekimliği Kolu’nun “Aile Sağlığı Merkezi Mekânları İçin Harekete Geçiyoruz” başlığıyla 6 Nisan 2021 tarihinde başlatacağı programla, ASM ve mobil sağlık birimlerinin kötü, uygunsuz mekân ve binalarda hizmet vermesine dur demenin amaçlandığı, pandemi koşullarında daha da belirginleşen bu sorunun çözülmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı’nın görev ve sorumluluğunu yerine getirmeye çağrılacağı aktarıldı.
https://www.birgun.net/haber/covid19asisidegileldekalangripasilarinigonderdiler338989
Kırklareli Valisi'nin Erdoğan'ı yere göğe sığdıramadığı sözler büyük tepki çekti! "Bizim liderimizin adı Recep Tayyip Erdoğan. Onun atadığı bir valiyim ben"8 izlenme
Erdoğan’ın köylüsünden çay isyanı: "Bizi bitirdiniz"18 izlenme
Milyarlar şehir hastanelerine aktı9 izlenme
Gizli kapaklı bir ihale daha yapıldı, yüzde 30’u tamamının iki katına maloldu!39 izlenme
Şaka değil: TCDD’nin hedefi 4 milyar TL zarar!34 izlenme
Asgari ücret için AKP kulislerinde konuşulan son rakam sızdı63 izlenme
"Sahte diploma ile işim yok" dedi WhatsApp'ında 'Diploma satın al' grubu çıktı! Temizlik işçisi 400 bine hukuk diploması almış!29 izlenme
Sokak müzisyenlerine 'Ramazan'da alkol alamazsınız' diyerek saldırdılar!37 izlenme