Türk Lirası, bayram tatili nedeniyle yurtiçi piyasaların kapalı olduğu işlem gününün ilk bölümünde negatif ayrışma gösterdi. ABD'de beklentileri aşan enflasyonun ardından dolarda yaşanan güçlenme yerini yatay bir seyre bırakırken, dolar/TL kuru sabah saatlerinde 8.49'un üzerini test etti.
Saat 14:10 dolaylarında ise kur, 8.5030 seviyesine kadar çıktı. Böylelikle, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) başkanlığında yaşanan değişim sonrasında görülen seviye aşılmış oldu.
Euro/TL de yüzde 1 yükselişle 10.271 seviyesine kadar yükseldi. Dolar endeksi ise yüzde 0.2 azalışla 90.67 seviyesinde dengelenirken, euro/dolar paritesi yüzde 0.3 değer kazancıyla 1.2104'ten alıcı buluyor.
https://www.gercekgundem.com/ekonomi/274143/dolartl850seviyesinigordu
Açlık sınırı yeni asgari ücreti de geçti32 izlenme
Yurtdışı Üretici Fiyatları Endeksi (YD-ÜFE) Mayıs'ta aylık yüzde 6,51 arttı26 izlenme
Taksim'de aralarında CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’in de olduğu Filistin için yürüyen gruba polis müdahalesi!40 izlenme
Seçim sonrası yapılan zamları Demirel zamanında bakın nasıl özetlemiş !1130 izlenme
Ekmek ve simide 6 ay içinde ikinci zam! Durmak yok zamlara devam30 izlenme
ODTÜ öğrencilerine TOMA'lı müdahale126 izlenme
Türbülansa girdik kemerleri bağlayın25 izlenme
Alman askerlerden Doğu Akdeniz'deki Türk gemisinde saatlerce süren hukuk dışı arama!45 izlenme
AKP, vatandaşın parasını böyle çarçur ediyor! 801 milyon dolarlık dev enkaz!
İmamoğlu 'Milyonlarca Ekrem var bu ülkede' diyerek paylaştı: "30 yıllık mezun adamın diplomasını iptal ediyorlar olacak şey mi ya!"
YSK’den 14 ilde sandıkları taşıma kararı! Muhalefet tepkili
Soylu: "Suriyelilerin bayramda gidip dönmesine izin verilmeyecek"