Kardiyoloji uzmanı doktor Ekrem Karakaya'nın Konya'da görev yaptığı hastanede uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmesine tepkiler dinmiyor.
Birçok siyasetçi olayı kınarken başta Türk Tabipleri Birliği olmak üzere mesleki örgütler sağlık çalışanlarının uğradığı şiddete karşı tepki göstererek iki günlük greve çıktı.
SİYAH ÇELENGE POLİS TARAFINDAN EL KONULDU
Bugün de sağlık emekçileri grevini sürdürürken, Ankara Tabip Odası tarafından, Sağlık Bakanlığı önüne bırakılmak istenen siyah çelenge polis tarafından el konuldu.
"İSTİFA ETMESİ İÇİN DAHA NE GEREKİR"
Oturma eyleminin gerçekleştiği bakanlık önünde konuşan Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Muharrem Baytemür, "Bir bakanın istifa etmesi için daha ne gerekiyor?" diye sordu.
Baytemür, "Pandemiyi yönetemediniz 521 tane sağlık çalışanımız öldü, bu istifa gerekçeniz olmadı. Covid19 meslek hastalığı sayılsın dedik, bunu savunamadınız. 'istiyorum ama' dediniz, olmadı. Her ölümde üzüntü duydunuz. Her şiddette üzüntü duydunuz... Biz her gün sağlıkta şiddete uğrayan arkadaşlarımızı ziyaret etmekten artık bıktık. Buradan sesleniyoruz eğer gerekli önlemi almazsanız biz alacağız" dedi.
Baytemür'ün konuşmasının ardından 'Bakan istifa' sloganları yükseldi.
KRT
Seçime 9 gün kala skandal iddia: Seçmene verilen oy pusulasında AKP’ye “evet” mührü!49 izlenme
4 milyonluk villa nasıl alındı?803 izlenme
Alpay Özalan gerçeğini Feyyaz Uçar anlatmıştı: "Beraber kaldığımız zaman gelip benden para alıyordu. Elektriği yatıracak elektrik parası. Eve geliyordum elektrik kesik"32 izlenme
Marmaray'da İmamoğlu gerginliği: Tansiyon yükseldi iki grup birbirine girdi32 izlenme
Dünyaca ünlü ajanstan Kılıçdaroğlu değerlendirmesi: "Tabuları yıktı"33 izlenme
Okul müdürünü öldüren Iraklı öğrenci tutuklandı27 izlenme
Hırsızlıkla suçlanan MHP'li Metin Özkan hakkında flaş karar!42 izlenme
İstanbul'da yaşamak için üç maaş daha lazım19 izlenme