Emekli maaşlarına yapılan zamların ardından gözler şimdi de bayram ikramiyelerine çevrildi. Emekli vatandaşlar, mart ayının sonunda hesaplara yatması beklenen Ramazan Bayramı ikramiyelerinin zamlı olarak ödenip ödenmeyeceğini merak ediyor. Her yıl iki kez ödenen bayram ikramiyeleri, SSK, BağKur ve Emekli Sandığı kapsamındaki milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiriyor.
Ramazan ve Kurban Bayramı'nda verilen ikramiyelerle ilgili zam beklentileri artarken, Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz'dan dikkat çeken bir tahmin geldi. 2025 yılında ikramiyelerde önemli bir artış olabileceğini belirten Yılmaz, beklentilerin nedenlerini ve tahmin ettiği rakamları açıkladı.
EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ 2025 YILINDA NE KADAR OLACAK?
TGRT Haber TV'ye açıklamalarda bulunan ekonomist Emin Yılmaz, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde emeklilere ödenen bayram ikramiyelerinde artış yapılması gerektiğine dikkat çekti. Yılmaz, mart ayının son haftasında ikramiyelerin hesaplara yatırılmasının beklendiğini belirterek, enflasyonun satın alma gücünü düşürmesi nedeniyle bu ödemelerde güncelleme yapılmasının önemini vurguladı.
‘1 İKRAMİYEYLE KÜÇÜKBAŞ KURBAN ALINABİLİYORDU’
Emin Yılmaz, bayram ikramiyelerinin ilk kez uygulamaya konulduğu dönemde 1.000 TL olarak belirlendiğini ve bu miktarın bir küçükbaş kurban satın almaya yettiğini hatırlattı. Ancak aradan geçen yıllarda enflasyonun etkisiyle paranın alım gücünün ciddi ölçüde azaldığını ifade eden Yılmaz, "İçinde bulunduğumuz enflasyonist döneme bakıldığı zamanda paranın değeri düştüğünden kaynaklı satın alma değeriyle ilgili buraya da bir müdahale yapılması gerekliliğinin altını çizmek istiyorum" dedi.
REKOR RAKAMI AÇIKLADI
Bayram ikramiyelerinde olası bir artışın ekonomik dengelerle ilişkili olduğunu belirten Yılmaz, "Enflasyon verileri göz önüne alınabilir. Aynı şekilde paranın satın alma gücündeki kayıplar göz önüne alınabilir. Bu rakamın 7 bin 500 lirayla 10 bin lira arasında olma ihtimali olabilir. Ama tamamen bu bütçe dengelerine ve de ekonomi ekibinin elinde olan bir durum olduğunu da söylemek isterim" diye konuştu.
Ramazan Bayramı’na kısa bir süre kala, emekli vatandaşlar ikramiyelerde yapılması muhtemel bir artışı sabırsızlıkla bekliyor. Hükümetin bu konuda nasıl bir adım atacağı ise merak konusu.
Gerçek Gündem
AKP seçmeni kadın utanmadan iftira atınca vatandaşlar ağzının payını verdi !2860 izlenme
‘AKP’den telaşlı uyarılar… Anketler bu defa farklı sonuç mu veriyor?497 izlenme
Bakan Koca paylaştı: Vefat sayısı 4.585. vaka sayısı da 165.555 oldu!82 izlenme
Milyonluk restorasyon ihalesi Erdoğan'ın imam hatipten arkadaşına gitti43 izlenme
Emekliler sonunda isyan etti: "Yaiamak mümkün değil!"56 izlenme
RTE Bildiğiniz gibi ! 29 Mart 'Reza Türkiye'yi ilgilendiren konu değil, 23 Eylül Reza Zarrab vatandaşımız suçsuz'575 izlenme
İmam hatip ortaokulları zeki öğrenci avına çıktı!20 izlenme
2 şirket konkordato istedi, 1 şirket süreyi uzattı!248 izlenme
Dolandırıcılıktan 18 yıl ceza alıp 2,5 yılda çıktı, pahalılık karşısında isyan etti: “Dışarı çıktım her şey ateş pahası, bir sigara 50 lira olur mu ya?”
Başbakan görevden alınmıştı, Tunus'ta sokağa çıkmak yasaklandı
Bu kez Kocaeli Adliyesi! Emanet depoları kimlere emanet? Kilolarca altın ve yaklaşık 300 bin TL çalmış
BİM'de insan sağlığını hiçe sayan skandal görüntü! Tavuklar markete binek araçla getirildi