Elektrik dağıtım ve tedarik şirketlerinin yaptıkları temsil ve ağırlama gibi harcamaların elektrik faturalarına yansıtıldığının ortaya çıkmasının ardından bir kötü haber de doğalgaz faturalarından geldi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, vatandaşın kullandığı doğalgaz fiyatının ilden ile farklılık gösterdiğini, bunun da doğalgaz dağıtım şirketlerinin yatırım ve işletme masraflarının farklılığından kaynaklandığını söyledi.
Dönmez, Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş.'nin (BOTAŞ) tüm dağıtım şirketlerine metreküpü 1.25 liradan sattığı doğalgazı dağıtım şirketlerinin kendi masraflarını ekleyip farklı fiyata sattıklarını bildirdi. Buna göre personel, kira ve benzeri işletme harcamaları yüksek olan şirketler bu harcamalarını faturalara yansıttıkları için vatandaşın doğalgaza ödediği para da artıyor.
MHP VEKİLİ SORDU
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın TBMM Genel Kurulu'nda yapılan bütçe görüşmelerine, şirketlerin elektrik faturalarına yüklediği temsil ve ağırlama masrafları damga vurdu. Muhalefet milletvekilleri, elektrik dağıtım şirketlerinin temsil, ağırlama, konaklama, seyahat ve lüks kira gibi giderlerinin niçin elektrik faturaları yoluyla vatandaşa ödettirildiğini Dönmez'e sordular. Dönmez, bu soruların hiç birine yanıt vermedi. Ancak, şirket masraflarını faturalara ekleme yönteminin bir benzerinin doğalgazda da yaşandığı MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz'ın Dönmez'e sorduğu soruyla ortaya çıktı.
DOĞALGAZI UCUZ VERİN
Yılmaz, 1999 depreminin vurduğu Düzce'de elektrik altyapısında yaşanan sorunlar nedeniyle hemen her gün elektrik kesintileri yaşandığını belirtip, elektrik sorununun çözülmesini ve hava kirliliğinin önlenmesi için Düzce'ye indirimli doğalgaz verilmesini Dönmez'den talep etti.
Düzce'nin tüm ilçeleri doğalgaz kullanan nadir illerden biri olduğunu ancak doğalgaz fiyatları konusunda özel bir indirim yapamayacaklarını belirten Dönmez, personel, kira, bakım ve onarım gibi şirketten şirkete değişen işletme giderlerinin her ilde farklı satış fiyatı oluşmasına ve vatandaşın doğalgaz faturalarına yansıtılmasına neden olduğunu vurguladı.
https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/sirketlerharcadikcagazfaturasisisiyor6164065/
Gündemi sarsacak rehabilitasyon iddiası: "Suriye’deki IŞİD’li Türk vatandaşları geri getirilecek!"13 izlenme
Rakibim son hafta büyük para dağıttı121 izlenme
Diyanet'in fetva gerginliği: Fiyatları tayin eden Allah'tır31 izlenme
Aynı gün içerisinde 3 çirkin saldırı yapılmıştı, CHP'den provokasyon açıklaması35 izlenme
İBB, AKP yönetimindeyken AKP'li isimlere 78 milyon lira burs vermiş!53 izlenme
AKP'li Leyla Şahin Usta'dan slandal Alevi sözleri! "Yıllarca Suriye'de Müslümanlar katledilirken gıkını çıkarmayanlar bugün 'Aleviler öldürülüyor' diye ortalığı ayağa kaldırıyor"13 izlenme
Ali Türkşen 'Ege Adalarının Yunanlılar tarafından işgal edilmesini kabul edemiyorum !'242 izlenme
Yılmaz Özdil 'Sanki ülkeyi Müjdat ağabey yönetiyor !'1739 izlenme
Kılıçdaroğlu'nun avukatı duyurdu: Erdoğan'a bir kötü haber daha!
‘Cübbeli’nin damadının Boğaz'daki villası için bir bakan devrede’
Hain saldırı sonrasında herkes bu soruyu soruyor: Kaç Türk askeri Suriye’de?
Başak Demirtaş faktörü nasıl etkiledi? İşte son İstanbul anketi