Havaların soğumasıyla birlikte ısınmak için doğalgaz kullanan vatandaşlar gelen faturalarla şok oldu. Aralık ve ocak aylarına ait faturaların yüksek gelmesi, vatandaşı kelimenin tam anlamıyla isyan ettirdi.
SOSYAL MEDYADA İSYAN
Sosyal medyada isyanını dile getiren vatandaşlar faturalarını paylaşıp, çalışana ve emekliye yüzde 5 zam verildiğini hatırlatarak, doğalgaza en az yüzde 30 zam yapıldığını belirtti. Bazı vatandaşlar ise faturaların 2 katına çıkmasına rağmen ısınamadıklarını vurgulayarak, “Isınmak artık lüks oldu” dedi. Sosyal medyada doğalgaz faturalarını paylaşan vatandaşlar, KDV tutarlarının da yüksek olduğuna dikkat çektiler. 800 TL fatura gelen bir vatandaş, 130 TL'lik KDV ödediğini belirterek “Donarak ölelim biz” ifadelerini kullandı. Geçen yıl ağustos ayında doğalgaza yüzde 14.97 ve eylül ayında yüzde 14.90 oranlarında zam yapılmıştı. Böylece 2019'da yapılan toplam zam oranı yüzde 32.1'e çıkmıştı. 2018'de de yapılan yaklaşık yüzde 30'luk zamla birlikte, son 2 yılda doğalgazdaki fiyat artışı yüzde 65'i geçti.

Tüm dünyada doğalgaz fiyatlarının azaldığını, Türkiye'de ise arttığını söyleyen CHP Balıkesir Milletvekili ve CHP Genel Başkanı Enerji Başdanışmanı Ahmet Akın, iktidarın enerji politikalarının vatandaşa değil, yandaşa çalıştığını, kamunun israfının vatandaşın omzuna yüklendiğini belirtti. Yüksek faturalar nedeniyle sobaya dönüldüğünü anlatan Akın, kendi seçim bölgesi Balıkesir'de vatandaşların doğalgazı kapatarak evde ailece tek odada yaşamaya başladığını dile getirdi.
Kılıçdaroğlu'na Tunç Soyer'den de destek yok! "Geride sadece derin bir utanç kaldı"28 izlenme
‘Başıma iş gelir’ diye açılımı bir AKP’li vekil imzalamadı22 izlenme
Ömer Çelik ve Mehmet Özhaseki'ye zor soru: Savcı niye değişti?531 izlenme
Bakan Koca gerçek vaka sayısını ağzından kaçırdı: 1.2 milyon!140 izlenme
Trafik kayıtlarıyla ortaya çıktı! Otomobilde gri renk, beyazı tahtından etti36 izlenme
Otogaza büyük zam!52 izlenme
RTE 'Bizde bir adet var başımıza bir şey geldiği zaman hemen dış güçler ve yabancılar deriz ancak ben buna katılamıyorum'215 izlenme
CHP'li vekili karalamak isteyen Doğu Perinçek canlı yayında böyle rezil oldu!133 izlenme
Nasıl bildiler? Sedat Peker ve Mehmet Eymür 'saldırı' sinyali vermişti
MHP'li vekil itiraf etti: AKP İstanbul'u kaybetti!
AKP'li Mahir Ünal'dan 'bayramlık': Türkiye'ye Fransa'dan, Almanya'dan bakınca süper güç görüyorsunuz
Hüda-Par'a göre gelir adaletsizliğinin sebebi yılbaşı etkinlikleri