Cumhuriyet'ten Mehmet Menekşe'nin haberine göre, Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası’nın (DiyanetSen) Amasya Merzifon İlçe Başkanı Hüseyin Kayıkcı, yaptığı açıklamada okulların yılsonu mezuniyet etkinliklerini hedef aldı. Kayıkcı, okullarda yılsonu törenlerinin “ahlaksızlık” olduğunu ve öğrencilerin de bu ahlaksızlığa ortak edildiğini söyledi.
Mezuniyet törenlerinde, çocukların makyaj yapıp dekolte elbise giyerek dans etmelerini eleştirip ahlaksızlık olarak tanımlayan Kayıkcı şöyle dedi:
“Devletin okulunda gayri ahlaki oyunlar oynanıyor, mezuniyet adı altında manevi servet yok ediliyor. Muhafazakâr üniversitelerin yaptığı mezuniyet programlarının diğerlerinin yaptıklarından eksik kalır yanı yok. Liselilerin mezuniyet programları ise erotizme dönüştü. Okul bahçelerinde gencecik kızlar üzerlerinde dini ve milli değerlerimizi ayaklar altına alan kıyafetler giydirilerek oynatılıyor. Kızlar erkekler iç içe. Hareketler, danslar erotizm içerikli. Ortaokul çağındaki çocuklara da bu hastalık bulaştı. Ahlak krizi de yaşıyoruz. Tüm bunlardan aileler, idareciler mesuldür. Devlet yetkililerimizin de mezuniyet vb. programlara bir el atmalarını bekliyoruz.”
Amasya EğitimSen Şube Başkanı Mustafa Ölgün, Kayıkcı’nın ifadelerine tepki gösterdi. Ölgün, “DiyanetSen Merzifon başkanı kamuoyuna açık olarak yapmış olduğu açıklamasında kişi hak ve hürriyetlerine müdahale etmiş, alenen aşağılamış ve yasalara karşı gelmiştir. Yani suç işlemiştir. Yaşadıklarımızı sadece yobaz karanlık saldırılarının etkisi ile açıklamaktan öteye geçmeliyiz. Türkiye Cumhuriyeti sosyal, laik bir hukuk devletidir. Kişilerin hak ve hürriyetleri vardır” diye konuştu.
KRT
Kamuda tasarrufu otomobille ezip geçtiler!16 izlenme
Narinin babası şüphelendiği ismi açıkladı: "80 bin TL için öldürdüğünü düşünüyorum!"153 izlenme
Sedat Peker pandoranın kutusunu açtı! BBP'li Ali Karahasanoğlu Türk bilim insanlarının öldüğü uçakla Yazıcıoğlu'nun helikopterindeki kilit ismi açıkladı54 izlenme
Milyonluk ihaleden Görmez’in oğlu çıktı!410 izlenme
Ekonominin lokomotifi İnşaat sektöründe acı tablo: 550 bin işsiz87 izlenme
40 Yıllık FETÖ'cü 'Kandırıldım' dedi 2 yıl ceza aldı!100 izlenme
"Pamuk eller cebe ile" ne kadar toplandı?120 izlenme
Erdoğan'ın adaylığına itiraz eden hakim için skandal gerekçeler!34 izlenme