Yayınladığı videolarla tepki çeken ve hilafet çağrılarında bulunan imam Halil Konakcı, geçen gün Hatay’ın ‘Arap yurdu’ olduğunu söyleyerek yine tepkilerin hedefi oldu.
Konakcı’nın son açıklamalarının ardından birçok suç duyurusunda bulunulurken, Diyanet İşleri Başkanlığı da harekete geçti.
Diyanet İşleri Başkanlığı, İstanbul Pendik Uluçınar Cami İmamı Halil Konakcı hakkında, paylaşımları nedeniyle inceleme başlattı.
NE OLMUŞTU?
Konakcı bir vaazında, “Hatay’ın çoğunluğu Arap’tır. Kürt ve Arap kardeşlerimiz var orada. Hala da öyle. O zaman da öyleydi. 1938’e kadar Fransız işgalindeydi. Sınırın içinde mi kalsın dışında mı kalsın tartışmaları vardı. Ezan yasağı 1932’de geldi. Fransızlar, ezanı Hatay’daki Müslüman köylerinde, camilerinde yasaklamadılar. Yine Fransız işgalindeki Hatay merkezinde, köylerinde ezan ‘Allahü ekber’ diye okundu 1938’e kadar. 1938’de Hatay Türkiye topraklarına katıldığında ilk yapılan iş ezanın yasaklanması oldu. Yani Fransız’ın yapmadığı zulmü bu topraklarda yaptılar” ifadelerini kullanmıştı.
Kaynak: Gerçek Gündem
Emeklilerden Kadıköy’de eylem: "Krizin sebebini EYT’liler değil. Borçlarını sildiğiniz yandaşlarda arayın"21 izlenme
Karayolları Genel Müdürlüğü ödeyemedi: Kuzey Marmara Otoyolu kapanabilir!172 izlenme
Akşener Beştepe'den sonra orayı da üniversite yapma sözü verdi134 izlenme
Abdurrahman Dilipak, oje süren öğretmenler için 'cenabet' dedi!153 izlenme
Bir yılda 62 milyar liralık ihale kapalı kapılar ardında verildi!33 izlenme
Deprem sonrası çadır satışları patladı!132 izlenme
Tayland’da aylık 12 bin TL kira ödeyen Türk'ün evi: “Burada enflasyon yok. O yüzden kira zammı diye bir şey yok. Seneye kalmak istersem yine 12 bin TL ödeyeceğim”35 izlenme
Hasan Sözbilir'den olay sözler: "Depremin gerçek büyüklüğü..."109 izlenme