Türk Diyanet VakıfSen Genel Başkanı Nuri Ünal “Koronavirüs ile mücadele için oluşturulan Bilim Kurulu’na Diyanet’ten de temsilci olması için, konuyu Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'ya yazılı olarak ilettik" açıklamasını yaptı.
Ünal , “Sağlık Bakanı sayın Fahrettin Koca; 03 Nisan 2020 tarihinde yaptığı açıklamada 'Önümüzdeki günlerde daha çok vakaların konuşulduğu bir dönemden farklı olarak psikolojik yönü, sosyolojik yönü, istatistiki boyutlarıyla, din sosyolojisi boyutuyla farklı bir ekibin, grubun oluşacağı hazırlık içindeyiz.' dedi. Coronavirüs ile mücadelede elbette en önde olanlar, sağlık çalışanlarımız ve bilim insanlarımızdır. Sağlık çalışanlarımızın her birine ne kadar teşekkür etsek azdır. Allah yardımcıları olsun. Bu küresel mücadelenin çok boyutları olduğu da muhakkaktır. Başta sağlık olmak üzere, ekonomik, sosyolojik, emniyet, ulaşım, yardımlaşma, iletişim vs. hayatın her alanını ilgilendirdiği gibi, insanların manevi anlamda da teskin edilmesi hususu önem arz etmektedir." ifadesini kullandı.
Ünal açıklamasında şunları kaydetti:
Canla başla, gece gündüz demeden hizmet eden sağlık çalışanlarımızın ve vatandaşlarımızın manevi anlamda desteklenmesi de önemlidir.
Bu itibarla, mevcut veya yeni oluşturulacak bilim kurullarında, din konusunda doğru bilginin ortaya konulması açısından, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyelerinden bir kişinin görev alması yerinde olacağını düşünmekteyiz ve talep ediyoruz.
Yüce Allah bir an önce, milletimizi ve bütün insanlığı bu virüs salgınından ve bütün kötülüklerden korusun ve kurtarsın."
https://halktv.com.tr/gundem/turkdiyanetvakifsengenelbaskanibilimkurulundadiyanettendetemsil422555h
CHP'li vekiller İmamoğlu'nun adaylığı için imza vermeye başladı18 izlenme
AKP'li belediyede ihale skandalı!192 izlenme
20 yıl görmediği Seçil Erzan’a milyon doları böyle kaptırdı…42 izlenme
Erdoğan'ın para istediği halk: Ev sahibi sıkıştırıyor, doğalgaz kesik, yarın ekmek alabilecek miyiz?121 izlenme
Oy kullanıp kullanamayacaklarına doktor karar verecek!86 izlenme
İBB kreşindeki 'istismar ve darp' iddiaları yalan çıktı! İşte görüntüler13 izlenme
Yemek için günübirlik Yunanistan'a gitti, Türkiye'ye göre daha az hesap ödedi!45 izlenme
Son yerel seçim anketinde Ankara'da Mansur Yavaş fark attı580 izlenme
Jet Fadıl'a adliye koridorunda dayak!
İBB’den, İmamoğlu’nu hedef alan Haluk Bayraktar’a ’31 Mart’lı yanıt: "Bu millet sizin kötü aklınıza 31 Mart’ta dersini verdi, vermeye de devam edecektir"
Kanal İstanbul'da kamu yararı yok
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'Önce şu diplomanı bir göster !'