Türkiye'de kişisel verilerin çalındığı ve çeşitli Telegram gruplarında satışa sunulduğuna yönelik iddialar tartışılmaya devam ederken, bir kız çocuğunun bu bilgiler aracılığıyla şantaja uğradığına yönelik paylaşımlar sosyal medyada gündem oldu. Kimliği belirlenemeyen şahıslar tarafından 'özel bilgilerinin yayılması' ile tehdit edildiği iddiasıyla paylaşılan görüntülerin sosyal medyada infial yaratması üzerine İçişleri Bakanlığı konuya ilişkin açıklama yaptı.
Sosyal medyada gündem olan videolar ile ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya videoların kurgu olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:
Yerlikaya'nın paylaşımı şöyle:
"Siber Daire Başkanlığımız bir kız çocuğunun sosyal medyadaki “Bir Program” üzerinden tehdit edildiğine dair paylaşılan videodaki görüntüleri incelemiştir.
Yapılan incelemede videonun kurgu olduğu belirlenmiştir. İzmir Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz, E.N.B. adlı çocuğu adresinde muhafaza altına alınmıştır. İfade işlemleri psikolog eşliğinde Cumhuriyet Savcısı tarafından gerçekleştirilecektir.
E.N.B. adlı çocuğun “tehdit ve şantaja maruz kaldığı” sözde görüntüleri, “Halkı yanıltıcı şekilde internet üzerinden yayınlayan ve dezenformasyon” yapan T.D. adlı 18 yaşındaki şahıs ise Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından gözaltına alınmıştır.
Aziz Milletimizi sosyal medya üzerinden yapılan provakatif paylaşımlara, algı çalışmalarına karşı bir kez daha uyarmak istiyorum.
Siber devriyelerimiz, sosyal medya üzerinden provakatif paylaşımlarda bulunan, algı çalışması yürüten, halkımız arasında kin ve düşmanlık tohumları ekmeye çalışanların her an ensesindedir. Bu tür paylaşım yapanları tek tek yakalayacağız"
Sözcü
TSK Suriye uçağını vurdu!
Fiyatlar günlük değil, saatlik değişiyor: Zincir markette ayçiçeği yağına 1.5 saatte 20 lira zam!
Papa'nın ziyaretinden İznikli esnaf memnun
Seçim sonrası ekonomiyi neler bekliyor?
Vali Mustafa Çiftçi, Kuvayı Milliye düşmanı İskilipli Atıf’ı anmayı savundu!
Provakatörler iş başında ! CHP'li Ekrem İmamoğlu’na saldırı girişimi, tehdit, hakaret !
Bomba iddia! 'Erdoğan, Hulusi Akar'ın evinde Gül ile görüşüp parlamenter sisteme dönüş teklif etti!'
Memleket Partisi'nde peş peşe istifa! Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldılar
Wall Street Journal'dan çarpıcı Erdoğan analizi: Türkiye'yi yeni bir kargaşaya sürükledi