CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı, tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun üniversite diploması, İstanbul Üniversitesi’nin 18 Mart günkü yönetim kurulu kararıyla iptal edildi. Üniversite, İmamoğlu ile birlikte 28 kişinin daha lisans diplomasını “yokluk” ve “açık hata” gerekçesiyle yok saydı. Karara ilişkin 55 gündür iletilemeyen tebligat ise dün sabah İmamoğlu’na bildirildi.

ADRES BULUNDU!
Gecikme nedenini “Adresi bulamadık” diyerek açıklayan üniversite, adres olarak Silivri’de tutuklu bulunan İmamoğlu’nun Beylikdüzü’ndeki konutunu gösterdi. Tebligata, Rektör Osman Bülent Zülfikar yerine vekil sıfatıyla Yahya Güldiken imza attı. Bildirinin, PKK’nın fesih açıklamasıyla aynı güne denk gelmesi dikkat çekti. Diploma iptaline ilişkin tebligatta şu ifadelere yer verildi:
USULSÜZLÜK İDDİASI
“Üniversitemiz Yönetim Kurulunun 18.03.2025 tarihli toplantısında alınan hükmü ile; İşletme Fakültesi İşletme (İngilizce) Lisans Programına 1990 yılında usulsüz yatay geçiş yapmanız nedeniyle, yatay geçiş kararınızın ve bu karara dayalı olarak elde ettiğiniz mezuniyetinizin ve diplomanızın ‘yokluk’ ve ‘açık hata’ gerekçeleriyle geri alınmak suretiyle iptal edilmesine karar verilmiştir. Söz konusu karara istinaden İşletme Fakültesi İşletme (İngilizce) Programı Lisans mezuniyetiniz ve diplomanız iptal edilmiştir.”
Sözcü
Kamu kurumları dökülüyor20 izlenme
AKP ve MHP engellemişti: Adana Büyükşehir'den çalışanlara 600 lira bayram ikramiyesi194 izlenme
Dilan Polat ve Engin Polat'a cezaevi yolu göründü: İşte istenen cezalar25 izlenme
Şok gerçekler! Narin'in ailesinin evindeki halılarla ilgili inceleme tutanağı ortaya çıktı!29 izlenme
Deniz Gezmiş Parkı'nın ismi değiştirildi!119 izlenme
Satamadığı soğanı bedava yaptı, 3 bin kişi tarlaya koştu27 izlenme
CHP Genel Merkezi'nden '128 milyar dolar nerede?' afişi için flaş çözüm!93 izlenme
CHP lideri Kılıçdaroğlu Deniz Kutluk'u ziyaret etti: Devletin onlara özür borcu var32 izlenme
Şahap Kavcıoğlu, Erdoğan'ı kızdırdı
Saray'a giden savcıya nikah hediyesi: Yargıtay üyeliği!
Japonya Merkez Bankası 17 yıl aradan sonra ilk kez faiz artırımı yaparak negatif faiz dönemini sonlandırdı.
Hükümetin politikasını eleştiren Rifat Hisarcıklıoğlu anında yandaşların hedefi oldu, makarnalarına soruşturma açıldı!