Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla gündeme gelen ve hakkındaki iddiaların ardından Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından yapılan inceleme sonrasında Dilan Polat ve Engin Polat’ın tüm mal varlıklarına el konulmuştu.
Dün sabah saatlerinde vergi müfettişlerinin talebi üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Polat çiftine ait 15 şirkette arama yapılması yönünde karar çıkarılmıştı. Dün yapılan aramaların ardından birçok belge ve cihaza el konulmuştu.
Savcılık Dilan Polat ve Engin Polat’ın şirketlerine ait olan 22 milyon 372 bin liraya el konulmasını talep etti. Talebi değerlendiren 8’inci Sulh Ceza Hakimliği 22 milyon 372 bin liranın el konulmasına karar verdi.

Kamuoyunun da yakından takip ettiği adli süreç devam ederken Engin Polat ve Dilan Polat çiftinin milyonluk arabalarındaki plakaların aynı harfler ve aynı rakamlarla alınmış olması dikkatlerden kaçmadı. Konuyu gündeme getiren gazeteci Fatih Altaylı da "Üstelik bu harf gruplarının yaşadığın bölgede veriliyor olması da gerek. Açıkçası çok merak ettim, nasıl olmuş da bu plakaları alabilmişler? Yasal mı? Her isteyene veriliyor mu?" sorusunu sordu.
Çifte ait araçlardan bazılarının plakaları şu şekilde;
22 milyon TL'lik bir Range Rover'un plakası EP 0088.
22 milyonluk bir diğer Range Rover'ın plakası DP 0088.
15 milyonluk bir Mercedes G arazi aracının plakası DP 8800.
17 milyonluk Porsche Panamera otomobilin plakası EP 1998.
45 milyonluk Ferrari 296 otomobilin plakası ise 34 EDP 034.



AKP’li belediyeden tartışmalı ihale: '127 yerine 539 milyon lira ödenecek'
Mahmut Tanal AKP'li vekillere isyan etti! "Sadece parmak kaldırmaya geliyorlar"
Konvoyu Türk taksici görüntüledi: İngiltere Başbakanı ‘itibardan tasarruf olmayacağını’ daha öğrenememiş!
Sarraf'ın rüşvetle suçladığı eski AKP'li bakan Çağlayan'ı görenler tanıyamadı
Yasa tasarısı hazırlandı: Almanya’da ‘ülkücülük’ yasaklanıyor!
Zamlardan sonra düğün takıları da değişti! Damada ayçiçeği yağı ve çay taktılar!
Meclis'te kabul edildi: Çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye
Kızı da fetvaya başladı! "Annenin yanında şort giyemez!"
Thodex'e ilişkin ikinci soruşturma tamamlandı! Faruk Fatih Özer hakkında 11 bin 462 yıla kadar hapis talep edildi
FETÖ'nün imamı istemiş Gökçek yapmış!
FinCen belgeleri gözler önüne serdi! Türk bankaları 538 şüpheli işleme aracılık etti!
Resmi genelge yok 'RT' var: Bakanlık, Valiliğin açıklamasını paylaştı
İsrail'den çocuk doğum hastanesine saldırı
Hukukçu-Yazar Ahmet Erimhan 'Dünün mücahitleri önce müteahhit, sonra münafık oldu !'