Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyon Başkanı Selami Aykut, son zamanlarda insanların bilgisi dışında adreslerine yabancı kişilerin kaydedildiği yönündeki haberlere ilişkin uyarılarda bulunmak üzere açıklamalarda bulundu.
Üç dönemdir muhtarlık yaptığını belirten Aykut, sıkıntıların, 2017 yılında yapılan Nüfus Hizmetleri Kanunu'ndaki değişiklikle uygulamaya konan 'Adrese Dayalı Kayıt Sistemi'yle birlikte arttığını söyledi.
Aykut, "Biz diyoruz ki, 2017’de çıkan Adres Dayalı Kayıt Sistemi, malum kişiler tarafından yürürlüğe konan FETÖ projesidir. Neden? Sisteme girip Türkiye’de yaşayan bir vatandaşın nerede olduğunu görebilen bir sistem geldi. Muhtarlar tamamen bu konuda devre dışı kaldı. Bu noktada Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın İçişleri Bakanımızın evet, muhtarlara vermiş olduğu değer, önemi biz yakından hep ifade ediyoruz. Örneğin İstanbul Emniyet Müdürü ile birlikte imkân dahilinde mahallelerdeki sorunları whatsApp grubuyla ulaştırmaya çalışıyoruz ama biz diyoruz ki, biz devletimize çok daha bilgi aktarabiliriz. Biz mahallenin en güzel istihbarat noktasında bilgi aktarma merkeziyiz" dedi.
"Tüm İstanbul Muhtarlar Federasyonu olarak buradan tüm vatandaşlarımıza uyarımızdır herkes edevletine girsin T.C. kimlik numarası ile adresini sorgulasın" diyen Aykut, şu ifadelere yer verdi:
"Eğer adresinde başka birileri görünüyorsa acil nüfus müdürlüklerine gidip buna müdahale etsinler, itiraz etsinler. Yarın çok geç olabilir. Şunu zannediyor olabilirsiniz, 'Muhtar bizim mahallede veya evde kim olduğunu biliyor' gibi düşünce içerisinde olabilirsiniz. Ama bizim adres kaydı silme, adres kaydı yapma yetkimiz yoktur. Bu yetki tamamen nüfus müdürlüklerindedir. Adres kaydı yetkisi bize verilmesi noktasında da çağrımızı tekrar yineliyoruz. Ve devletimize bu noktada destek sağlamak için de mücadele ediyoruz."
(ANKA)
Fotoğraflarıyla gündeme oturan mini etekli öğretmenden yeni karar!25 izlenme
Borsa, 5 Gün Kapalı Kalacak31 izlenme
Diyanet altı ayda 4 milyar TL maaş ödedi!221 izlenme
Levent Kırca yıllar önce sahte diplomanın mizahını böyle yapmıştı11 izlenme
Sedat Peker gündeme getirmişti: Mansimov ile ilgili şok iddialar!45 izlenme
BAE ile 50,7 milyar dolarlık 13 anlaşma36 izlenme
Emekli ikramiyelerinde yeni gelişme40 izlenme
Başkan Dinçer: “Bu şehir için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz”21 izlenme