Dicle Elektrik A.Ş.’ye bağlı, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt’te elektrik dağıtımını yapan DEDAŞ işçileri bugün bütün birimlerde iş bıraktı.
Patronların Ensesindeyiz Ağı'nda yer alan habere göre, bir süredir hakları için bir araya gelen ve bütün illerden temsilcilerini belirleyen DEDAŞ işçileri sosyal medyadan taleplerini yayınladı ve şirket yetkililerine ilettiler.
İşçilerin talepleri şöyle:

Şirket yetkililerinin bu taleplere olumlu bir dönüş yapmaması üzerine, bütün illerde iş bırakma kararı alan DEDAŞ işçileri, bu sabah itibariyle eylemlerine başladılar. Eylemler başladıktan hemen sonra şirket yetkilileri işçilere gönderdiği mesaj ile taleplerin bir kısmını kabul ettiğini söyleyerek “hayırlı olsun” dediler. Kendi taleplerinden uzak olan bu zam paketini kabul etmeyen işçiler eyleme devam edeceklerini ilan ettiler.
Bu gelişmenin hemen ardından merkezi Diyarbakır’da bulunan şirket yetkilileri işçilerin temsilcileriyle görüşme talebinde bulundular. Bu görüşmede kendi verdikleri tekliften başka bir şey yapmayacaklarını, işçilerin derhal bu teklifi kabul edip işbaşı yapmaları gerektiğini, işçilerin eyleme devam etmeleri durumunda polis müdahalesi olacağını söyleyip tehditte bulundular.
Yapılan görüşmelerin ardından işçiler, henüz 3 gün önce 2 arkadaşlarının yüksek gerilime kapılıp yoğun bakımda olduğunu ve bunun gibi birçok arkadaşlarının iş kazası sonucu sakat kaldığını ya da canlarından olduğunu unutmayacaklarını, bu kadar riskli bir sektörde çalışmanın karşılığı olan haklarından vazgeçmeyeceklerini söylediler.
Patronların Ensesindeyiz’e açıklamada bulunan işçiler, şu anda şirketin hizmet verdiği 6 ilde birden tüm birimlerin eyleme devam edeceğini, acil durumlar dışında hiçbir arızaya müdahale edilmeyeceğini söyleyerek, haklı ve kararlı mücadelelerinin sonuna kadar devam edeceğini ilettiler.
Gerçek Gündem
Asgari ücret için kulislerde konuşulan son rakam ortaya çıktı23 izlenme
Erdoğan’ın mitingi öncesinde CHP afişleri söküldü!30 izlenme
Cumhurbaşkanlığı seçimi yarışında Akşener ve İnce'ye süre ayrılmıyor. Peki ya TRT nasıl finanse ediliyor?214 izlenme
Malatya'da 5,3 büyüklüğünde deprem: Çevre illerde de hissedildi34 izlenme
Kadıköy İlçe Seçim Kurulu'nun "kaldırılsın" dediği Binali Yıldırım'ın seçim pankartı söküldü! Yerine ise bakın ne asıldı!149 izlenme
CHP'den ücretsiz verilen yemek açıklaması geldi: Teşekkürler Kılıçdaroğlu29 izlenme
Cahiller din ile işte böyle aldatılıyor !1850 izlenme
Özgür Çelik'in yargılandığı Çağlayan davası ertelendi13 izlenme
Aytun Çıray'dan bomba açıklama! 'Umrenin bedelini ödüyoruz! Türkiye’deki virüs, S. Arabistan virüsünün gen haritasına uygun!'
İmamoğlu için en çarpıcı yorum ondan geldi! Konuşması sosyal medyada hızla yayılıyor
İBB Davası'da yedinci celse sona erdi: 107 kişi bayramı cezaevinde geçirecek! Tutukluluk incelemesi reddedildi
Mansur Yavaş ‘şirketleri tasfiye edeceğiz’ dedi arbede yaşandı!