Dicle Elektrik A.Ş.’ye bağlı, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt’te elektrik dağıtımını yapan DEDAŞ işçileri bugün bütün birimlerde iş bıraktı.
Patronların Ensesindeyiz Ağı'nda yer alan habere göre, bir süredir hakları için bir araya gelen ve bütün illerden temsilcilerini belirleyen DEDAŞ işçileri sosyal medyadan taleplerini yayınladı ve şirket yetkililerine ilettiler.
İşçilerin talepleri şöyle:

Şirket yetkililerinin bu taleplere olumlu bir dönüş yapmaması üzerine, bütün illerde iş bırakma kararı alan DEDAŞ işçileri, bu sabah itibariyle eylemlerine başladılar. Eylemler başladıktan hemen sonra şirket yetkilileri işçilere gönderdiği mesaj ile taleplerin bir kısmını kabul ettiğini söyleyerek “hayırlı olsun” dediler. Kendi taleplerinden uzak olan bu zam paketini kabul etmeyen işçiler eyleme devam edeceklerini ilan ettiler.
Bu gelişmenin hemen ardından merkezi Diyarbakır’da bulunan şirket yetkilileri işçilerin temsilcileriyle görüşme talebinde bulundular. Bu görüşmede kendi verdikleri tekliften başka bir şey yapmayacaklarını, işçilerin derhal bu teklifi kabul edip işbaşı yapmaları gerektiğini, işçilerin eyleme devam etmeleri durumunda polis müdahalesi olacağını söyleyip tehditte bulundular.
Yapılan görüşmelerin ardından işçiler, henüz 3 gün önce 2 arkadaşlarının yüksek gerilime kapılıp yoğun bakımda olduğunu ve bunun gibi birçok arkadaşlarının iş kazası sonucu sakat kaldığını ya da canlarından olduğunu unutmayacaklarını, bu kadar riskli bir sektörde çalışmanın karşılığı olan haklarından vazgeçmeyeceklerini söylediler.
Patronların Ensesindeyiz’e açıklamada bulunan işçiler, şu anda şirketin hizmet verdiği 6 ilde birden tüm birimlerin eyleme devam edeceğini, acil durumlar dışında hiçbir arızaya müdahale edilmeyeceğini söyleyerek, haklı ve kararlı mücadelelerinin sonuna kadar devam edeceğini ilettiler.
Gerçek Gündem
Metin Uca'nın efsane referandum konuşması yeniden izlenme rekorları kırıyor ! 'Evet dersem Recep Tayyip, #Hayır dersem Ülkem !'3008 izlenme
Kılıçdaroğlu hakkındaki 'zorla getirme' kararı kaldırıldı!38 izlenme
Özgür Özel İmralı kararının vatandaştaki karşılığını açıkladı30 izlenme
Bilinenin 2 katından fazla para toplamışlar!437 izlenme
TBMM Başkanvekili MHP'li Celal Adan, PKK'lı Remzi Kartal'la aynı masada yemek yediği anları açıklamaya çalışan AKP'li Hüseyin Yayman'a ek süre vermedi47 izlenme
AKP milletvekilinden çirkin paylaşım!233 izlenme
Ukrayna'dan Rusya'ya yeni saldırı! Rusya'yı Kırım'a bağlayan köprü su altından böyle vuruldu33 izlenme
Yurt mescidinde tartışma yaratan görüntü! Sakarya Valiliği açıkladı, iki öğrenci hakkında adli işlem başlatıldı93 izlenme
AKP'lilere ve mafyaya dokunulmazlık kalkanı iddiası: Süleyman Soylu döneminde paralel sistem mi kuruldu?
Kanal İstanbul manzaralı konutlar için bir adım daha
Dünyanın en uzun çalışma saatlerine sahip 4. ülkesiyiz: Çok çalışıyoruz, fazla mesai yapıyoruz, emeğimizin karşılığını alamıyoruz
Asgari ücret zammı ile kalem kalem değişen tutarlar da belli oldu: Hangi kalem ne kadar arttı?