AKP’ye yakınlığıyla bilinen İlim Yayma Cemiyeti ve TÜGVA’nın devlet okullarında gerçekleştirdiği yaz okullarında tepki çeken görüntüler gelmeye devam ediyor.

Konya’da İlim Yayma Cemiyeti’nin yaz okulunda küçük yaştaki çocuklara Kabe minyatürü etrafında tavaf yaptırılıp, şeytan taşlatıldı.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde ise TÜGVA’nın yaz okulunda öğrencilere abdest köşesi hazırlatılıp, abdest aldırıldı.
Öte yandan TÜGVA’nın yaz okullarında sınıflara AKP Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafları asıldı. Öte yandan AKP’liler de yaz okullarını sık sık ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi ve AKP propagandası yaptı.

Trabzon’da da AKP Akçaabat Gençlik Kolları üyeleri, TÜGVA’nın yaz okulunu ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi. Ziyarette öğrencilere AKP logolu limonata ikram edildi.

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası (TÖBSEN) Genel Eğitim Sekreteri Serkan Bebek duruma tepki gösterdi. Bebek, Yaz okullarının gerici dernek ve vakıfların ideolojik kamplarına dönüştüğünü kaydetti. Vakıf ve derneklerin yaz okullarının bilimsel ve laik eğitimden uzak olduğunu kaydeden Serkan Bebek, şunları söyledi:

“Neredeyse 81 ilin tamamında faaliyet gösteren TÜGVA yaz okullarını AKP’nin Gençlik, kadın, il ve ilçe örgütlerinin ziyaret ettiği ve bu ziyaretleri sosyal medya hesaplarında paylaştıklarını görüyoruz. 2014 yılında yani AKP, Cemaat kavgasının büyüdüğü bir dönemde ortaya çıkan TÜGVA’nın asıl amacının AKP’nin gençlik içerisinde örgütlenme olduğunu ortaya koyuyor.

Trabzon Akçabat’ta TÜGVA’nın yaz okulunu ziyaret edip bu ziyarette çocuklara AK Gençlik logolu limonatalar dağıtması bunun en net göstergesidir. TÜGVA yaz okulları sadece AKP propagandası ile de sınırı değil. Tıpkı ÇEDES’te olduğu gibi bilimsel ve pedagojik açıdan tartışmalı bir çok uygulamayla çocuklarımız zehirlenmeye devam ediyor.
Siverek’te TÜGVA tarafından yapılan abdest köşesi, Konya’da İlim Yayma Cemiyeti tarafından okul bahçesinde gerçekleştirilen Kabe tavafı ve şeytan taşlama gibi uygulamalarla yaz boyunca gerici dernek ve vakıflarla devlet okulları adeta ideolojik kamplara dönüştürülmüş durumda.
Buradan TÖBSEN olarak sesleniyoruz: Devlet okulları kimsenin arka bahçesi değildir. Bu protokoller derhal iptal edilmeli. Kamu okullarında tamamen devletin güvencesiyle bilimsel ve laik eğitim verilmelidir. Biz bu gerici kuşatmaya asla teslim olmayacağız. Çocuklarımızın geleceği için hukuki ve toplumsal mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğimizin de tüm Türkiye kamuoyu tarafından bilinmesini istiyoruz.”
Sözcü
Rapor skandalı devam ediyor!
AKP’nin ortağı HÜDA PAR Atatürk’ü hedef almaya devam ediyor: Atatürk'ün Meclisinde "Kemalizm zehirdir. Biz bu zehri yutmayacağız" dedi!
TMSF’den Bilal’in arkadaşı için ‘muazzam’ zarar!
Milyonları ilgilendiren açıklama: Türk-İş Başkanı Atalay'dan asgari ücret mesajı
Boğaziçi'ne kelepçe devam ediyor! 'Kayyuma hayır' diyen öğrencilerin evine TEM baskını
OECD'nin 2024 raporu: Türkiye, yaşam memnuniyetinde son sırada
CHP'li Akif Hamzaçebi'den Şile'de batan gemiyle ilgili çarpıcı iddialar
İstanbul’da mobilyacılar sitesi sular altında: Hasar gün aydınlanınca ortaya çıktı!
Libya Genelkurmay Başkanı'nı taşıyan özel jet ile radar bağlantısı koptu! Ankara'dan kalkan özel jetin düşme anına ait ilk görüntüler
Kars’ta kendisini 3 yıl boyunca taciz eden adamı öldüren liseli kız ilk mahkemesinde tahliye oldu!
Erdoğan'ın eski metin yazarı: "AKP'nin içindeki örgüt PKK'dan daha tehlikeli"
AKP'den 'sansür yasası' itirafı! "Amerikalılarla konuştuk"
4 bin 581 okul, 1578 devlet kurumu riskte!
Özgür Özel görevden alınacak mı? Murat Yetkin, Ankara kulislerinde konuşulan en tehlikeli senaryoyu açıkladı! "Mahkeme 15 Eylül'ü beklemeyebilir"