Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından bölgeye Türkiye'nin dört bir yanından yardım yağmaya devam ediyor.
Ancak yıkım çok büyük bir alanı ve çok fazla insanı kapsıyor. Yetkililerin koordinasyonsuzluğu nedeniyle de depremzedelerin temel ihtiyaçlarının temini noktasında hala istenen seviyeye ulaşılabilmiş değil.
POWERBANK, YORGAN, BEBEK BEZİ...
Afet bölgesinde bulunan bir yardım gönüllüsü bölgedeki acil ihtiyaçların ne olduğunu anlattı. Gönüllü vatandaş öncelikli ihtiyaçların, “Powerbank, yorgan, bebek bezi ve kadın hijyen ürünleri” olduğunu söyledi.
Bölgeye elektrikli ısıtıcı gönderildiğini belirten gönüllü, depremin etkilediği birçok ilçeye hala elektrik verilemediğini hatırlatarak bu yardımların bir faydasının olmadığını kaydetti.
Bu nedenle de powerbanklerin çok önemli olduğunun altını çizen gönüllü vatandaş, insanların su ve tuvalet problemi yaşadığını aktardı.
Yeniçağ
Doktorlar yıkılan hastanelere atandı46 izlenme
Esra Işık'ın tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi!6 izlenme
Taşıt saltanatına doymadılar19 izlenme
Gazeteciler özgürlük bekliyor! Hukukçulardan ‘istinaf’ çağrısı80 izlenme
Suudi Arabistan’dan umre dahil tüm ziyaretlere ek vergi!68 izlenme
Gazeteci Lube Ayar'dan flaş iddia: "Süleyman Soylu Denizbank'ı aradı 'Sayın Erdoğan bunu istedi' dedi"32 izlenme
Oğlu Suriyeliler tarafından bıçaklanan Baba 'Yetkililer bana sus seçim var, sonra halledeceğiz diyorlar !'1229 izlenme
Türkşeker, şeker satışını durdurdu! Marketlere 'Raf Fiyat Garantili' şeker satılacak40 izlenme
Vatandaş akın akın sandığa koştu! CHP'nin seçimi bütün yurtta heyecan yarattı
Konya Büyükşehir Belediyesi taşınmazları satışa çıkardı: İlki peşin 47 ay taksit!
Abdurrahman Dilipak'tan 15 Temmuz hakkında dikkat çeken iddia: "Hükümet 4 ay önceden darbe olacağını biliyordu"
Kamuya devredilene kadar yapımcı firmalara köprülerden müthiş kâr: 10.7 milyar dolar!