Kocaeli’nde bugün Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in mitingine gelen Malatyalı depremzede Gülay Çalışkan, deprem sonrası yaşadıklarını anlattı.
Kendilerine ancak iki gün sonra ulaşıldığını dile getiren Gülay Çalışkan, “Kimse sormadı; ‘Aç mısın, susuz musun’. Altı kişiye sadece bir ekmek verdiler. O da iki gün sonra. Bunları Malatya’da birebir yaşadım. Demesinler ki ‘İlgilendik’, kimse ilgilenmedi” dedi.
Gülay Çalışkan'ın yaşadıklarını şöyle anlattı:
"KARDEŞİMİN EŞİ KURTARDI"
“Yaşadıklarım çok kötüydü. Üç gün dışarıda kaldık. Kar yağıyordu. Aç, susuz dışarıdaydık. Sığınacak yerimiz yoktu. Üç gün sonra kız kardeşimin eşi kurtardı bizi. Onun yardımıyla biz çıktık. Hiçbir yardım görmedik. Çocuklarım, eşim, annem, babamla ne zorluklarla buraya geldik. Burada kız kardeşimin evinde kalıyoruz. Haziran’dan sonra geri gideceğiz. Kızım üniversite, oğlum; ortaokul sınavına girecek.
"İLGİLENDİK DEMESİNLER"
Malatya’ya gittikten sonra ne evim ne konteynerim var. Kalacak yer yok. İlgilenen kimse yok. Depremde anladım ki güç, kuvvet lazımmış ve adam lazımmış. Kimse sormadı; ‘Aç mısın, susuz musun’. Altı kişiye sadece bir ekmek verdiler. O da iki gün sonra. Bunları Malatya’da birebir yaşadım. Demesinler ki ‘İlgilendik’, kimse ilgilenmedi. Üç gün boyunca o karda, kışta ayağımızda terliklerle durduk. Yıkılan tahta parçalarıyla eşim ateş yakıyordu ki ısınalım.
“BEN İKİ TANE GENÇ YETİŞTİRİYORUM. KENDİMDEN VAZGEÇTİM”
Buraya geldiğimizde hepimiz enfeksiyon kapmıştık. Çünkü tuvaletin yanında yatmak zorundaydık. Çok zor durumdaydık. Şimdi de hazirandan sonra ne yapacağımı bilemiyorum. Sayın Cumhurbaşkanım Kılıçdaroğlu, lütfen yardım edin bize. Maddi, manevi destek istiyorum. Ben iki tane genç yetiştiriyorum. Kendimden bile vazgeçtim. Annem, babam rahatsız. Şu anda kız kardeşimin evinde kalıyoruz ama nereye kadar? Diyecek söz bulamıyorum artık. Bir umutla geldim. İnşallah, umudumu kaybetmeyeceğim. Sayın Başkanıma da güveniyorum.”
Yeniçağ
Bakan Koca, güncel corona verilerini açıkladı: Can kaybı 6.837'ye, vaka sayısı 284.943'e yükseldi!
Bu nasıl eğitimci? 6 yaşındaki öğrenciyi beton zemine fırlattı, görevden alınan müdür yardımcısı altı günde işine iade edildi!
CHP'nin '128 Milyar Dolar Nerede?' afişlerini gece yarısı söktüler!
İBB kiralık araçtan tasarruf etti! 2432 araç 1826’ya düşürüldü!
SGK Uzmanı İsa Karakaş net rakam verdi: SSK, BağKur ve tüm emekliler dikkat! En düşük emekli aylığını açıkladı
ABB: "Gökçek’in iki yıllık içecek masrafı 2.3 milyon TL"
Yandaş A Haber'den röportaj skandalı ! Türk askerini Suriye'de görev sırasında konuşmaya böyle zorladı !
Çifte cinayette kan donduran 'Gizli Bölme' detayı: 4 saat boyunca oradaymış...
Ölüm tehditleri alan Yasemin Minguzzi, katledilen oğlu Mattia Ahmet Minguzzi için oturma eylemine başladı