Depremde sınıfta kalan Kızılay ve AFAD’ın skandalları bitmiyor. Kızılay’ın çadır ve gıda satışının ortaya çıkmasının ardından AFAD’ın deprem bölgesinde vicdansızlığa göz yumduğu ortaya çıktı.
Cumhuriyet'ten Mehmet İnmez'in haberine göre; Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Türkiye’nin her bölgesinden giden özel sektöre ait vinçler çalıştırılmadı. AFAD, vinç sahiplerinin “Operatör yok. Para verirseniz çalışırlar” diyerek yurttaşlardan para almasına sessiz kaldı. Yakınlarını enkaz altından kurtarmak için onlarca vatandaş, AFAD’ın kontrolündeki vinçlere saatliği 10 bin TL’den para ödedi. 
YOLLARDA BEKLETİLDİLER
50 bine yakın vatandaşın hayatını kaybettiği depremler sırasında yaşanan vicdansızlıkların bir yenisi daha ortaya çıktı. Depremin ikinci günü bölgeye giden vinçlerin saatlerce yol üzerinde operatörü olmadığı iddiası ile bekletildiği ve operatöre yurttaşlar tarafından saatliği 10 bin TL verilerek arama kurtarma çalışmalarına katılması sağlandı.
‘OPERATÖR YOK’
Deprem bölgelerinde yağma, depremzedelere ait araçların çekicilerle çekilip başka illere götürülmesi, evdeki kasaların ve mobilyaların çalınmasının ardından Hatay’a giden vinçlerin arama kurtarma çalışmalarına katılmayarak yollarda beklediği ve yurttaşlara kiralandığı belirlendi. Depremin ikinci günü vinçler, operatörleri olmadığı iddiası ile özellikle yollarda bekletildi. Vinçleri gören depremzede yakınları ise yardım talep etti. Vinç sahipleri, “Operatör yok. Para verirseniz geliriz” dedi. Para veren bir yurttaş konuyu yargıya taşıdı.
Devletin geç müdahalesi sonrası vicdansızlara teslim olan başka bir depremzede ise “Biz canımızı kurtarmak için vinç beklerken AFAD’a bağlı vinç sahipleri bizden para istedi. Bunu AFAD neden takip etmedi. Neden insanlık dışı olaya izin verdi” diyerek tepki gösterdi. 
‘HER ŞEYİ PARA İLE SATTILAR’
Hatay’daki depremde kızını kaybeden tiyatro sanatçısı Orhan Aydın’dan da vinç sahiplerinin para istediği ortaya çıktı. Sanatçı Aydın, “İlk dört gün su, çorba her şeyi para ile sattılar. Yol kenarlarına park edilen vinç sahiplerine gidip yalvardım. Saatine 10 bin TL istediler. Kızıma ulaşmaya çalıştım” dedi.
Cumhuriyet’e konuşan Aydın, “Günlerce vinç bekledik ama gelmedi. Üç gün, AFAD, Kızılay ve devlet yoktu. Bekleyen vinçlerin operatörü olmadığı için bizlerden para istediler. Ben günlerce bunlara teslim olmamak için isyan ettim. İkinci gün akşamı vinç bulamadım. Onlarca iş makinesi duruyordu. Emir veren yok. İş makinelerini, vinçleri kiraya vermeye çalıştılar. Saatliği 10 bin TL ve günlüğü 50 bin TL’ye pazarlık yaptılar. Biz bu vinçlere para ödedik. 21. yüzyılın vicdansızlığını gördüm. Çorbayı ve suyu dahi para ile satanlar vardı. Bunlara şahit oldum. AFAD neden bunları takip etmedi. Kendi kontrolünde olan vinçlerden para alınmasına nasıl izin verdi” dedi.
Yeniçağ
Rabia-Esma unutuldu, ‘Zalim Sisi’ dost oldu31 izlenme
CHP lideri Özgür Özel'in çalışma ofisinin önüne çöp konteyneri ile barikat kuruldu! Emniyet amiri: "Talimatı ben verdim"18 izlenme
Almanya'da emekliye enflasyonu aşan zam29 izlenme
Görevden aldığı ismin yerine eşini getirdi!148 izlenme
Köprü ve otoyollara zam geliyor18 izlenme
Başsavcılıktan yapılan diploma açıklaması yandaş medyanın diploma balonunu patlattı32 izlenme
Zamsız asgari ücret de enflasyona çare olmadı37 izlenme
İETT otobüslerine ‘Yurtta sulh cihanda sulh’ yazıldı36 izlenme
Üniversitede "Diplomaya ne gerek var" dedirten atama! Kazan dairesinden rektörlük katına...
Menzil'deki miras kavgasında kan döküldü! İstanbul'da silahlı saldırıda biri ağır dört yaralı
Amele deyip geçme ! Tadilat için gittiği evde piyano ile karşılaşan inşaat işçisi ve olanlar inanılmaz...
Kuveyt'te imam görünümlü şahıs programda kadına "başörtüsü takmazsan yerin cehennem" deyince, kadın adama tokat attı sonra üzerine meyve suyu, bardak ve sandalye fırlattı