Hatay'da "Cennetten bir köşe" sloganıyla satışa sunulan ve 6 Şubat depremlerinde 269 kişinin hayatını kaybettiği Rönesans Rezidans davasında aylardır beklenen yeni bilirkişi raporu dosyaya eklendi. Daha önceki bilirkişi raporunda "asli kusurlu" olarak belirtilen sanıklar, yeni raporda "tali kusurlu" veya "kusursuz" olarak değerlendirildi. Raporda, kısa süre önce Sırbistan'da hayatını kaybeden müteahhit, statik ve mimari proje sorumlusu ile aynı zamanda şantiye şefi olan Hüseyin Yalçın Coşkun, "asli kusurlu" olarak gösterilen tek kişi oldu.
Rönesans Rezidans davasının bir sonraki duruşması 11 Temmuz saat 09.40'ta Hatay 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. Rönesans Rezidans'ta anne, baba ve kız kardeşini kaybeden avukat Yeşim Toplu, süreci değerlendirdi. Toplu, "Maalesef süreç çok uzun işliyor, taleplerimiz sürüncemede bırakılıyor. Bir buçuk yıldır beklediğimiz bilirkişi raporu şaibeli bir şekilde duruşmadan yalnızca iki gün önce dosyaya eklendi" dedi.
"BUGÜN BEN, YARIN SİZ OLABİLİRSİNİZ"
Yeni bilirkişi raporunda yalnızca Sırbistan'da ölen firari müteahhit Coşkun'a ve depreme atıf yapıldığını belirten Toplu, zemin etüdüne ve mimari projeye ilişkin hiçbir incelemenin yer almadığına dikkat çekti. Toplu, "Bütün dünyanın konuştuğu, emsalsiz bir şekilde devrilen Rönesans Rezidans için hazırlanan raporda neredeyse kimse kusurlu gösterilmemiş. Bilimsel dayanaklardan uzak, hukuki temelden yoksun bu rapora itirazlarımızı sunacağız" diye konuştu.
Avukat Toplu, cuma günkü dava için kamuoyuna da çağrıda bulunarak, şu ifadeleri kullandı:
"Deprem davalarında yanımızda olun, destek verin. Bu sadece bizim davamız değil. Bugün ben, yarın siz olabilirsiniz. 11 Temmuz saat 09.40'ta Hatay 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşmamız var. Herkesi davayı izlemeye ve adalet mücadelemize destek olmaya çağırıyoruz."
Tele1
Özgür Özel’den iktidara ‘Şehit’ soruları
Olmayan bölüme akademisyen atamaları sürüyor: Temizlik görevlisiydi, öğretim görevlisi oldu!
Ekrem İmamoğlu'ndan tutuklama kararı sonrası ilk mesaj: "Dimdik ayaktayım, asla eğilmeyeceğim"
Vatan hainliği işte böyle birşey! Hakan Albayrak: Mustafa Kemal’in açtığı yolda asla yürümeyeceğime ant içerim
Sedat Peker'den yeni paylaşım! "Soylu Yüce Divan'a gidecek"
Corona bir tek ona yaradı! Netanyahu’nun yolsuzluk davasına corona ertelemesi
Reuters deprem bölgesine giderek seçimin nabzını tuttu: "Erdoğan’a bağlılığı gözden geçiriyorlar"
İmamoğlu ve Liderlerin ve Saraçhane'den verdiği mesajlar oldukça dikkat çekiciydi
AKP'li Şamil Tayyar 'polisin süreç eleştirisi' üzerinden uyardı: "Öcalan'la müzakere toplumsal öfkeyi artırıyor"