Denizli Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı 75. Yıl Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi'nin Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'ne devredilip, koleje dönüştürülmesine Eğitimİş Sendikası'nca tepki gösterildi. Lisenin önünde toplanan sendikacılar, 'Okullar halkındır satılamaz' yazılı pankart açtı.
Eğitimİş Sendikası Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan ve sendika üyeleri, 75. Yıl Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi önünde toplanıp, 'Okullar halkındır satılamaz' yazılı pankart açarak, eylem yaptı.
Sendikacılar, Organize Sanayi Bölgesi içinde yer alan 75. Yıl Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi'nin Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'ne devredilip, koleje dönüştürülmesine tepki gösterdi. 15 sendikacının katıldığı eylemde, grup adına açıklamayı Eğitimİş Sendikası Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan yaptı.
" Devir yapıldıktan sonra okula birçok yatırım yapıldı"
Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, meslek lisesini Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'ne devrettiğini kaydeden Aydoğan, "Burada halkın malı olan bir okulun satılması sonucu bu işlem kabul edilemez. İkili eğitim uygulanmasından vazgeçmek isteyen Milli Eğitim'in okulun devrine onay vermesi ayrı bir skandaldır. Devir yapıldıktan sonra okula birçok yatırımın ve araç gereç desteğinin yapıldığını gördük. Bu destekler şimdiye kadar neden yapılmadı? Okulda görev yapan öğretmenler de mağdur edildi. Hepsi başka okullara ihtiyaç dışı görevlendirildi. Bu devir hakkında gerekli hukuki işlemleri başlatacağız" dedi.
Açıklamanın ardından sendika üyeleri, okulda inceleme yaptıktan sonra dağıldı.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/egitim/1084698/Denizli_de_skandal__Lise_koleje_devredildi__MEB_den_yatirim_yagdi.html
Martinez ve Messi'ye Mbappe'den gönderme!26 izlenme
Kamu ihaleleri 'beşli çeteye' rant kapısı oldu!55 izlenme
İstanbul için son seçim anketi! 4 ilçe CHP’ye geçiyor!343 izlenme
Diyanet’in dergisinde Atatürk’e ağır gönderme!220 izlenme
Selçuk Geçer herkesi şaşırttı: İşte doların 40 lirayı bulacağı tarih57 izlenme
Saray danışmanı da küplere bindi: "AKP'li o vekil şamarı yemiş"9 izlenme
Münevver Karabulut cinayeti: Rapor doğrulasa bile bu fotoğraflar şüpheyi canlı tutacak52 izlenme
Erkek öğrenci yurdunda 10 çocuğa tacizle suçlanan eğitmene 94 yıl hapis istemi39 izlenme