Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, Antalya’da yaşanan teleferik faciasıyla ilgili son gelişmeleri TELE1 canlı yayınında aktardı.
Teleferik tesisinin yıllık bakımının 2017 yılında yapıldığını belirten Yavuzyılmaz, “akım yapan şirket tarafından onay verilmek suretiyle bakım tamamlanmış. Bunların ardından bu olay neden yaşandı, incelemeler, değerlendirmeler ve soruşturmalar yapılacaktır” dedi.
Yavuzyılmaz, kazanın ardından CHP’nin; Grup Başkanvekili, genel başkan yardımcısı ve 10 milletvekilinden oluşan heyetle, facianın yaşandığı yerde çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.
Dün gece saatlerinden itibaren hem grup başkanvekilimiz ile genel başkan yardımcımız hem de 10 milletvekili olarak bölgeye ulaştık. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin itfaiye ekiplerimiz ve valiliğimizin tahsis ettiği aramakurtarma ekipleriyle birlikte koordineli bir şekilde vatandaşlarımızı kurtarma çalışmaları devam ediyor.
Olayın neden ve nasıl olduğu konusuyla ilgili hepimizin incelemeleri sürüyor. Burada bulunan bu teleferik sistemi 2017 yılında faaliyete geçirildi. Daha sonra burayı faaliyete geçiren şirket tarafından bakımları yapılmış. Bu yıllar boyu aynı şirket tarafından yapılmaya devam edilmiş. Mart ayında bir yıllık bakım yapılmış. Değişmesi gereken bazı malzemeler değiştirilmiş. Bakım yapan şirket tarafından onay verilmek suretiyle bakım tamamlanmış. Bunların ardından bu olay neden yaşandı, incelemeler, değerlendirmeler ve soruşturmalar yapılacaktır.
Teleferik konusu, profesyonel bir konu. Bakımlarının yapılması, işletmesinin yapılması yanı sıra Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı Teleferik ve Asansör Daire Başkanlığı tarafından oluşturulan mevzuat ve yetkiler çerçevesinde denetleniyor. Aynı zamanda bakım yapacak şirketlerin de akreditasyonunun yine denetlendiği bir süreç oluşturuyor. Dolayısıyla bunları inceleyeceğiz.
Şu anda odaklandığımız konu, vatandaşlarımızın hızlı ve sağlıklı bir şekilde kurtarılmasını sağlamak.
Tele1
Bolu’da Kardelen Meydanı’nda bir kadın yolda yürüyen iki üniversite öğrencisine ‘açık giyiniyorsun’ diyerek saldırdı!49 izlenme
Yandaşa 71 milyar dolarlık dev kıyak!354 izlenme
Danıştay’dan tartışmalı 'Kartalkaya' kararı: Bakan Yardımcısı için soruşturma izni yok16 izlenme
Ünlülere uyuşturucu operasyonunda karar çıktı: 19 kişi tutuklandı15 izlenme
İşte memurların zamlı Ocak maaşı: Görevdeki tüm memurlar için tek tek hesaplandı41 izlenme
Milyonlarca işçi hakkında emsal teşkil eden Yargıtay kararı: Rakip firma için istifa eden işçiye tazminat yok!33 izlenme
Cumhuriyet gazetesini 'FETÖ'den suçlayan savcının 'FETÖ'den yargılanması AKP'li Metiner'i susturdu !756 izlenme
İmam hatiplere öğrenci çekmek için her yol kullanılıyor!301 izlenme
Türkiye'nin En Yaşanabilir Şehirleri Açıklandı! İstanbul yine zirvede işte diğer 50 şehir
İşte İstanbul’dan son anket sonucu
CHP'li Özgür Karabat, AKP'nin 'Vakıfbank'taki vurgunu'nu açıkladı: 'Sayıştay’dan dahi ismi saklanan bir şirket var'
Tebliğciler bu kez de diskoda dua ederken ortaya çıktı