Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, “Terörle mücadele konusunda defterler açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz” diyerek, işaret ettiği 7 Haziran 1 Kasım 2015 tarihleri arasıyla ilgili çarpıcı bir bilgi ortaya çıktı.
Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın haberine göre, o dönem Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlığında, Ağustos 2015’te toplanan Bakanlar Kurulu, Suriye’den gelebilecek terör tehdidine karşı bölgedeki dost gruplara silah ve malzeme verilmesi, bunların sınırdan geçirilmesi kararı aldı. Karar kapsamında devletin ilgili birimlerine açık yetki verildi.
Ağustos 2015’te yapılan Bakanlar Kurulu’nda, bu kapsamda, Suriye’den gelebilecek terör tehdidinin önlenmesi amacıyla buradaki “dost grupların” desteklenmesi kararlaştırıldı. Alınan kararla, bu konuda devletin ilgili birimlerine açık yetki verildi. Buna göre Türkiye, Suriye’de “dost grup” olarak gördüğü örgütlere silah ve teçhizat desteği verecek, devletin ilgili birimleri, bu grupların sınırdan getirilip götürülmesi konusunda tam yetkili olacaktı. Yine bu örgütlerin kullanacağı silahların yurtdışından ithal edilmesi amacıyla ilgili birimlere yetki verilirken, bu malların girişleri gümrük dışı tutuldu.
Davutoğlu, şunları söylemişti: “Terörle mücadele konusunda defterler açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz. Bugün insan yüzüne çıkamazlar, açık söylüyorum. Neden mi? Gelin hafızanızı bir yoklayın. İleride bir gün Türkiye Cumhuriyeti tarihi yazıldığı zaman en kritik dönemlerden biri 7 Haziran 1 Kasım arasındaki dönem olacaktır.”
https://halktv.com.tr/gundem/davutoglununyonettigibakanlarkurulukararicihatcilarsilahlandiril402764h
CHP’den ‘Zarrab notası’na ilk yorum224 izlenme
Polisin "keyfi cezasını" kamera durdurdu!1586 izlenme
Mansur Yavaş: "Bu ülkede Gökçek ve ailesinin tümü yargılanmadan hapse girmeden, yaptıklarının hesabı sorulmadan asla adaletten bahsedilemez"22 izlenme
İstanbullulara 'beyinsizler' diyerek hakaret eden İŞKUR Müdürü kimin okul arkadaşı?438 izlenme
Vatandaşın cebindeki yangın sönmüyor: Yoksulluk sınırı 58 bin liraya yükseldi!20 izlenme
Hani tasarruf yapacaktık? Lüks otelde bağımlılıkla mücadele semineri!88 izlenme
Emekli umduğunu bulamadı59 izlenme
260 bin asgari ücret 1 günlük faize akıyor15 izlenme
Sabah uyandığında hayatının şokunu yaşadı: Bankadaki paraları bir gecede gitti!
Dünyaca ünlü dergi 20 yılın depremlerini araştırdı: Korkutan İstanbul detayı
Ezeli rakiplerine açık ara yapan Fenerbahçe, 663 milyon TL kar elde etti
Yöneticileri IŞİD’den tutuklu dernek halen açık!