Cumhurbaşkanlığı kararıyla iptal edilen İstanbul Sözleşmesi’nin feshine yönelik açılan davanın duruşması Danıştay’da görüldü.
OY ÇOKLUĞU İLE REDDETTİ
İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararının iptali istemiyle açılan davada Danıştay savcısı Aytaç Kurt, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararının iptaline karar verilmesini istemişti.
Ancak Danıştay 10. Dairesi, İstanbul Sözleşmesi’nin feshine ilişkin 20 Mart 2021 tarihli Cumhurbaşkanı kararının iptal istemini oy çokluğuyla reddetti.
Kararla birlikte İstanbul Sözleşmesi hükümleri bugünden itibaren uygulanmayacak.

NE OLMUŞTU?
Türkiye’nin 2011 yılında imzaladığı ve 10 Şubat 2012’de Bakanlar Kurulu Kararı ile onaylanan “Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi” 20 Mart 2021'de Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile feshedilmişti.
Bu karar hem iç kamuoyunda hem de uluslararası kamuoyunda bazı tepkileri beraberinde getirmiş; Birleşmiş Milletler (BM) ve Avrupa Birliği (AB) gibi kurumlar Türkiye’yi iptal kararını gözden geçirmeye çağırmışlardı.
İstanbul Sözleşmesi’nin iptaline ilişkin tartışmalar gündeme geldiğinden bu yana sivil kadın örgütleri de buna tepki göstermiş ve sözleşmenin uygulamada kalması için gösteriler düzenlenmişti.
Yeniçağ
'Yeliz' lakaplı AKP'li yine haddini aştı: Kafayı Atatürk dönemi ile bozmuş!27 izlenme
Bir zam da Yumurtaya geldi! İşte yeni fiyatlar44 izlenme
İnce'den Erdoğan'a: "Atı alan Üsküdar’ı geçti” Sayın Erdoğan!474 izlenme
Özlem Gürses'ten ilk açıklama: "Korku bize uzak"33 izlenme
Tarım Bakanı Pakdemirli'den müthiş çözüm! "Et yerine balık, tavuk, hindi yesek bu iş çözülecek!"281 izlenme
Kriz ilaç devini vurdu Türkiye'den çekilme kararı aldı: Eczaneye giden eli boş dönüyor40 izlenme
Kamu Denetçiliği Kurumu: Türkiye'de Suriyeli nüfus kalıcı107 izlenme
Cumhuriyet hükümetinin Bakanı makam odasına Abdülhamid tablosu astı18 izlenme