Yüksek enflasyon nedeniyle tüm ürünlere zam üstüne zam yağdı. Temel gıdalardan ilaç fiyatlarına da kadar birçok ürünün fiyatı resmen uçtu. Meyve, sebze fiyatları, ekmek fiyatı oldukça pahalandı.
Zamlar karşısında da beli bükülen vatandaşlar ay sonunun getirmenin peşine düştü. Dar gelirli vatandaşlar pazara gitmekte bile zorlanıyor. Özelikle emekli vatandaşlar emekli maaşlarının yetersizliği nedeniyle bir torba meyveyi bile zor alıyor.
ACI GERÇEK ORTAYA ÇIKTI
Dahiliye doktoru Hakan Ertan solsyal medya hesabından bir paylaşım yaparak muayeneye gelen hastaların çoğunluğunun B12, folik asit, D vitamini düzeyinin düşük olduğunu belirtti.
Ertan vitamin reçetelemekten yorulduğunu açıklayarak hastaların iyi beslenemediğini ya da gıdaların yeterinde mineral ve vitamin ihtiva edemediğini söyledi.
Ertan’ın paylaşımı şu şekilde:
Dahiliye polikliniğine başvuran hemen hemen herkesin B12, folik asit, D vitamini düzeyleri düşük. Vitamin reçetelemekten perişan oldum.
İnsanlar beslenemiyor mu, yoksa gıdalar yeterince mineral, vitamin ihtiva etmiyor mu?


Yeniçağ
Alman otomotiv devi Türkiye'den çekildi: Togg, Ford Otosan, TOFAŞ hepsinde izi vardı17 izlenme
Atina tahrikte hız kesmiyor!139 izlenme
Balıkesir yine sallandı: 3,8 büyüklüğünde deprem8 izlenme
Bakanlıktan vatandaşa 31 bin liralık Ramazan menüsü önerisi32 izlenme
Mahfi Eğilmez: "Çok ağır şekilde geliyor hazır olun"30 izlenme
Sanayiciden yeni zam sağanağı uyarısı36 izlenme
Çevre Bakanlığı askeri arazilere çökerken İBB 16 davayla direniyor16 izlenme
Derin dondurucuda cansız halde bulunan Nazlı'nın annesi: Kızımı görmek için günde 25-30 kişiyle birlikteydim23 izlenme